Merguez worstjes in koolhydraatarme ‘pita’ van Romaine blad
Voor mij de lekkerste worstjes die er zijn: lamsmerguez. Heerlijk sappig lamsvlees met een smaakexplosie van kruiden en specerijen. Perfect voor op de BBQ, maar ze kunnen ook prima gebakken of gegrild worden in een (grill)pan. Ideaal als jij glutenvrij of koolhydraatarm eet, maar je BBQ maatjes niet. Want dan kun jij ze simpel in een (Romaine) slablad vouwen. En de anderen kunnen er een (gewoon) pitabroodje bij nemen.
Merguez
Zelf bestel ik mijn merguez worstjes bij Grutto. Dat is biologisch scharrel vlees van dieren die echt buiten hebben mogen leven.
Andere simpele ‘wraps’
Hou je van dit soort simpele oplossingen? Kijk dan ook eens bij de kip kebab in ijsbergsla.
Lekker met
Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus (van mayonaise) of harissa. Of zoals op de foto met tzaziki van Griekse yoghurt. En ja ik weet, tzaziki komt uit Griekenland en merguez niet, maar de smaken gaan supergoed samen!

Merguez worstjes in Romaine sla
Benodigdheden
- BBQ of (grill)pan
Ingrediënten
- 3 lams merguez worstjes
- 6 baby Romaine sla
Bereiding
- Gril de worstje (niet direct/ op te hoog vuur). Op hoog vuur of te direct vuur knap het vel open en verlies je niet alleen het vet, je BBQ gaat er ook flink van fikken.
- Het zijn meestal niet zulke dikke worstje die in een minuut of 10 al klaar kunnen zijn. Gaar je ze heel langzaam kan het 15 minuten duren.
- Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus, harissa of (zuivelvrije) tzaziki. Links naar de recepten staan hierboven in de tekst of hieronder bij de notities.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!