| | |

Merguez worstjes in Romaine blad

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Voor mij de lekkerste worstjes die er zijn: lamsmerguez. Heerlijk sappig lamsvlees met een smaakexplosie van kruiden en specerijen. Perfect voor op de BBQ, maar ze kunnen ook prima gebakken of gegrild worden in een (grill)pan.

Ideaal als jij glutenvrij of koolhydraatarm eet, maar je BBQ maatjes niet. Want dan kun jij ze simpel in een (Romaine) slablad vouwen. En de anderen kunnen er een (gewoon) pitabroodje bij nemen.

Hou je van dit soort simpele oplossingen? Kijk dan ook eens bij de kip kebab in ijsbergsla.

Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus (van mayonaise) of harissa. Of zoals op de foto met tzaziki (zuivelvrij of van Griekse yoghurt). En ja ik weet, tzaziki komt uit Griekenland en merguez niet, maar de smaken gaan supergoed samen!

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm.

Kant en klare merguez is waarschijnlijk gekruid met paprika en chilipoeder. Omdat veel mensen die paleo eten af en toe in kleine hoeveelheden wel (zongerijpte) paprika en rode peper eten heb ik het het predikaat paleo meegegeven. Maar het is dus niet strikt paleo en ook niet ‘vrij van’ nachtschade. Tenzij je ze zelf maakt zonder paprika en chilipoeder.

‘Vrij van’ noten, granen of peulvruchten afhankelijk van de keus voor de (plantaardige) zuivel.

Merguez worstjes in Romaine sla

Marjolein
Heerlijk gekruide lamsworstjes in een (Romaine) slablad. Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus, tzaziki of harissa.
5 van 1 stem
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Wrap
Gang Hartige snacks, Hoofd: vlees & kip, Lunch
Keuken Middenoosters
Porties 1 persoon
Calorieën 36 kcal

Benodigdheden

  • BBQ of (grill)pan

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Gril de worstje (niet direct/ op te hoog vuur). Op hoog vuur of te direct vuur knap het vel open en verlies je niet alleen het vet, je BBQ gaat er ook flink van fikken.
  • Het zijn meestal niet zulke dikke worstje die in een minuut of 10 al klaar kunnen zijn. Gaar je ze heel langzaam kan het 15 minuten duren.
  • Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus, harissa of (zuivelvrije) tzaziki. Links naar de recepten staan hierboven in de tekst of hieronder bij de notities.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus (van mayonaise) of harissa. Of zoals op de foto met tzaziki (zuivelvrij of van Griekse yoghurt). En ja ik weet, tzaziki komt uit Griekenland en merguez niet, maar de smaken gaan supergoed samen!

Voedingswaarde

Calorieën: 36kcal | Koolhydraten: 2gr | Eiwitten: 3gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.4g | MO vet: 0.3g | EO vet: 0.3g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 14633IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine C: 7mg | Vitamine E: 0.2mg | Natrium: 16mg | Magnesium: 24mg | Kalium: 415mg | Calcium: 56mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 228µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 50mg | Selenium: 1µg | Zink: 0.4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven