| | | | | | | | |

Matcha overnight chiapudding met hennep, pistache en kersen (glutenvrij, zuivelvrij, lowcarb, paleo en vegan)

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Wat een geweldige smaakcombinatie. Chiapudding met matcha, pistachepasta en hennepzaadjes. Groen met een mooie dieprode topping van kersen. De kleuren spatten werkelijk uit je glaasje. Bijna té mooi als ontbijtje… Het zou zeker niet misstaan als toetje bij een chique kerstdiner. Gezond en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken! Dit toetje is niet alleen glutenvrij maar ook zuivelvrij en vegan. Ook lowcarb, maar koolhydraatbeeprkt en niet strikt koolhydraatarm.

Overnight

Overnight chia is een hele makkelijke manier om zuivelvrije en vegan pudding te maken. De verhouding chiazaad en vloeistof is over het algemeen 1 op 3. Tenzij je iets toevoegt dat veel vocht opneemt zoals pure cacao. Dan gebruik je iets meer. Je kunt water gebruik, (plantaardige) melk zoals hier, maar ook yoghurt, koffie, vruchtensap of groentenat. De toppings voeg je pas toe vlak voordat het toetje opdient.

Pistachepasta

Pistachepasta is vergelijkbaar met pindakaas of amandelpasta. Als je pistachenootjes helemaal fijn maalt wordt het eerst meel en daarna gaat het olie afgeven. Zo krijg je pistachepasta. Je kunt het ook gewoon kopen. Ik bestel het online bij Pit&Pit.

Kersen

Je kunt natuurlijk verse kersen gebruiken. Ik gebruik kersen uit de diepvries. Die worden na het plukken vrij snel ingevroren. Net zo gezond of misschien zelfs gezonder dan vers. Wel zo makkelijk, ze zijn al ontpit en je hebt altijd een mooi voorradje in huis.

Planning kerst of luxe diner

De chiapudding maak je een dag van tevoren maken. Tip: doe het dan ook alvast in de glaasjes. De kersen kun je ook van tevoren ontpitten of laten ontdooien. De pistache nootjes kun je alvast pellen en vijzelen. Vlak voor serveren leg je de kersen op de pudding. Liever niet eerder want het gaat dan uitlopen. Ook vlak van tevoren strooi je de pistache nootjes erop. Niet eerder want dan worden ze zacht.

Dieet en ‘vrij van’

Paleo bij gebruik van honing. Koolhydraatbeperkt en vegan bij gebruik van Sweet Bee in plaats van honing. Pistachenoten en kersen zijn beide niet koolhydraatarm.

Matcha overnight chiapudding met hennep, pistache en kersen (glutenvrij, zuivelvrij, lowcarb, paleo en vegan)

Marjolein
Chiapudding met pistachepasta, hennepzaad, matcha, honing (of Sweet Bee) en een snuf zout. Afgetopt met kersen en pistachenootjes. Makkelijk ontbijtje voor Valentijnsdag. Maar het zou ook niet misstaan als toetje bij een chique kerstdiner.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
koelkast 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Kerst, Valentijnsdag
Gang Ontbijt, Toetjes
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Europees, Japans
Porties 1 persoon
Calorieën 236 kcal

Benodigdheden

  • kommetjes + lepel

Ingrediënten
  

  • 3 el chiazaad
  • 1 tot 2 tl matcha afhankelijk van de grootte van je theelepels en hoe 'gewend' iedereen is aan matcha
  • 9 el melk, zuivel of plantaardig ik nam amandelmelk
  • 2 el hennepzaad
  • 1 el pistachepasta
  • 1 tl rauwe honing
  • flinke snufje zout Keltisch zee of roze Himalaya
  • 75 gr kersen ontpit gewogen, of uit de diepvries
  • 25 gr pistachenootjes

Vegan en koolhydraatbeperkt

  • siroop met zoetstof bv Holy Hon en GEEN honing (let op: sommige siropen bevatten moutextract en zijn niet glutenvrij)

Bereiding
 

  • Meng het chiazaad met het hennepzaad, het zout en de matcha.
  • Meng daar de honing, de pistachepasta en de melk door.
  • Zet een nachtje weg in de koelkast.
  • Haal het uit de koelkast en roer door. Schep eventueel in een mooi glaasje. Als de pudding erg dik is geworden kun je een klein beetje melk toevoegen. Hooguit met één theelepeltje tegelijk, je al snel teveel.
  • Snij de kersen in stukjes (zonder pit) en leg ze op de pudding. Eventueel sap dat je overhoudt er lekker bij schenken. Hak de pistachenootjes en garneer.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 16gr | Eiwitten: 9gr | Vetten: 14gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 5g | EO vet: 6g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 368IU | Vitamine B1: 0.3mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.5mg | Vitamine C: 7mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 400mg | Magnesium: 50mg | Kalium: 446mg | Calcium: 70mg | Koper: 0.4mg | Foliumzuur: 18µg | IJzer: 3mg | Fosfor: 191mg | Selenium: 3µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

3 reacties

    1. O, wat slordig van me dat dat er niet bij staat. Sorry, en dank voor je vraag. Want ik ga het zo meteen aanpassen ❤️

      Het is één tot twee theelepels. Van grote één en van kleine twee. Ken je smaak en weet je dat iedereen aan tafel het lekker vindt kun je aan de ruime kant gaan, en twijfel je daarover dan hou je het aan de zuinige kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept