Koolhydraatarme matcha chiapudding met pistache en kersen
Wat een geweldige smaakcombinatie. Chiapudding met matcha, pistachepasta en hennepzaadjes. Groen met een mooie dieprode topping van kersen. De kleuren spatten werkelijk uit je glaasje. Lowcarb, maar door de kersen en pistache koolhydraatbeperkt (kun) en niet strikt koolhydraatarm (kha).
Overnight chiapudding
Overnight chia is een hele makkelijke manier om pudding te maken. De verhouding chiazaad en vloeistof is over het algemeen 1 op 3. Tenzij je iets toevoegt dat veel vocht opneemt zoals pure cacao. Dan gebruik je iets meer. Je kunt water gebruik, (plantaardige) melk zoals hier, maar ook yoghurt, koffie, vruchtensap of groentenat. De toppings voeg je pas toe vlak voordat het toetje opdient.
Pistachepasta
Pistachepasta is vergelijkbaar met pindakaas of amandelpasta. Als je pistachenootjes helemaal fijn maalt wordt het eerst meel en daarna gaat het olie afgeven. Zo krijg je pistachepasta. Je kunt het ook gewoon kopen. Ik bestel het online bij Pit&Pit.
Kersen
Je kunt natuurlijk verse kersen gebruiken. Ik gebruik kersen uit de diepvries. Die worden na het plukken vrij snel ingevroren. Net zo gezond of misschien zelfs gezonder dan vers. Wel zo makkelijk, ze zijn al ontpit en je hebt altijd een mooi voorradje in huis.
Planning kerst of luxe diner
De chiapudding maak je een dag van tevoren maken. Tip: doe het dan ook alvast in de glaasjes. De kersen kun je ook van tevoren ontpitten of laten ontdooien. De pistache nootjes kun je alvast pellen en vijzelen. Vlak voor serveren leg je de kersen op de pudding. Liever niet eerder want het gaat dan uitlopen. Ook vlak van tevoren strooi je de pistache nootjes erop. Niet eerder want dan worden ze zacht.

matcha chiapudding met pistache en kersen
Benodigdheden
- kommetjes
- lepel
- mooi glaasje
Ingrediënten
- 3 el chiazaad
- 1 tot 2 tl matcha
- 9 el amandelmelk
- 2 el hennepzaad
- 1 el pistachepasta
- 1 tl vloeibare zoetstof met honingsmaak
- flinke snuf (Keltisch zee)zout
- 75 gr kersen ontpit gewogen, of uit de diepvries
- 25 gr pistachenootjes
Bereiding
- Meng het chiazaad met het hennepzaad, het zout en de matcha.
- Meng daar de honing zoetstof, de pistachepasta en de melk door.
- Zet een nachtje weg in de koelkast.
- Haal het uit de koelkast en roer door. Als de pudding erg dik is geworden kun je een klein beetje melk toevoegen. Hooguit met één theelepeltje tegelijk, je gebruikt al snel te veel.
- Snij de kersen in stukjes (zonder pit) en leg ze op de pudding. Eventueel sap dat je overhoudt er lekker bij schenken.
- Hak de pistachenootjes en garneer.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!
Hoevel Matcha moet er in het recepte voor het toetje Matcha met chia, hennepzaad en kersen ???
O, wat slordig van me dat dat er niet bij staat. Sorry, en dank voor je vraag. Want ik ga het zo meteen aanpassen ❤️
Het is één tot twee theelepels. Van grote één en van kleine twee. Ken je smaak en weet je dat iedereen aan tafel het lekker vindt kun je aan de ruime kant gaan, en twijfel je daarover dan hou je het aan de zuinige kant.