Marianne – Derollenderedenaar.nl

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Marianne is ervaringsdeskundige en receptenmaker op het gebied van buikklachten en histamine. Marianne is ook bekend als de rollende redenaar.

Marianne over zichzelf

Ik ben Marianne Nijnuis en ik was een aantal jaar geleden gestart met de website moeilijkebuiken.nl omdat ik mijn ervaringen op het gebied van koken met een ingewikkeld dieet graag wilde delen. Na een poos ben ik om meerdere redenen de samenwerking aangegaan met Marjolein. Want waarom moeilijk doen als het ook samen kan?

Ik heb inmiddels al 30 jaar last van mijn darmen, wat in eerste instantie werd gediagnosticeerd als ‘een spastische darm van het diarreetype’. Mijn echte diagnose is in 2019 gesteld, namelijk een mastocytaire enterocolitis. Deze diagnose is gevolgd op de diagnose Ehler-Danlos syndroom, op deze diagnose heb ik ook 30 jaar moeten wachten. Nu ik weet wat ik mankeer kan ik ook makkelijker mijn leven erop inrichten: rekening houden met m’n grenzen, medicijnen, hulpmiddelen en natuurlijk een dieet. In mijn geval een histaminearm dieet. Ik vond het in het begin heel erg lastig, de meeste smaakmakers zijn immers rijk aan histamine of maken histamine vrij.

Eén van de belangrijkste onderdelen van ons leven is eten! Eten met elkaar is een sociale gebeurtenis. Dat maakt het des te lastiger wanneer je een ingewikkeld dieet volgt. Ik heb gelukkig een passie voor koken en ik zoek graag naar alternatieven wanneer een ingrediënt weggelaten dient te worden. Op deze site zul je meerdere recepten vinden waarbij er een alternatief wordt geboden wanneer één van de genoemde ingrediënten niet voor jou geschikt is. Eet smakelijk!

Recepten van Marianne