Mango kokospudding
Heerlijk zachte, tropische pudding van kokosmelk en mango. De pudding bevat geen zuivel, geen suiker en geen zoetstof. Heerlijk romig, vol en zoet van smaak.
Een makkelijk te maken pudding met maar 3 ingrediënten: mango, kokosmelk en gelatine. Je kunt verse mango gebruiken, maar een pak met stukjes uit de diepvries werkt ook prima. De pudding is een ideaal toetje voor een uitgebreid diner omdat je het ruim van te voren kunt maken.
Gelatine
Er zijn verschillende soorten gelatine te koop. Van goedkopere blaadjes in de supermarkt tot wat duurdere poeders gemaakt van biologische botten. De gewone blaadjes zijn vaak gemaakt van slachtafval uit de bio industrie. De duurdere poeders zijn vaak gemaakt van grasgevoerde runderen.
Voor de functionaliteit in het recept maakt het niet uit of je gewone blaadjes gebruikt of gelatine poeder. De hoeveelheid meet je op basis van gewicht. Zes blaadjes wegen ongeveer hetzelfde als één eetlepel. Dat is voor ongeveer een halve liter vloeistof.
Dieet en ‘vrij’
Lowcarb omdat geen zuivel (lactose) en geen suiker wordt toegevoegd. Maar niet strikt koolhydraatarm door de mango. Mango bevat 14,3 gr khd per 100 gram en is dis koolhydraatbeperkt.
De pudding is paleo en AIP bij gebruik van poeder van grasgevoerde runderen.
Mango kokospudding
Benodigdheden
- (steel)pannetje
- koelkast
- kommetje
- 4 mooie glaasjes
Ingrediënten
- 1 blik kokosmelk volvette
- 3 mango
- 4 blaadjes gelatine of 2 tl gelatinepoeder
Bereiding
- Als je blaadjes gebruikt: leg de gelatine in een bakje met koud water.
- Warm de kokosmelk op in een steelpannetje. Laat zacht pruttelen.
- Schil 2 mango's. Snij in stukken en doe bij de kokosmelk in het pannetje. Mix dit met de staafmixer glad.
- Als je blaadjes gebruikt: knijp het vocht uit de blaadjes gelatine. Voeg de zachte, uitgeknepen blaadjes of het poeder toe aan het kokos mango mengsel. Nu niet meer echt laten koken, wel warm houden. Roer tot het volledig is opgelost.
- Verdeel het mengsel over de 4 glaasjes. Laat een paar minuten afkoelen en zet dan minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
- Schil als de mousse is opgesteven de derde mango. Dit mag vlak voor serveren maar kan ook eerder. Pureer tot een gladde moes en verdeel over de glaasjes.
- Garneer met topping naar keuze. Op de foto viooltjes en amandelschaafsel. Maar denk ook aan kokosrasp pof kleine stukjes mango.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!