|

Lowcarb makreelsalade met spinazie, broccoli, appel, druif en yoghurt mosterddressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een verrassende salade van gerookte makreel en broccoli met een zoetje van appel en druiven. Een beetje pit komt van rode ui en mosterd. Low carb, maar niet strikt koolhydraatarm door de appel en de druif: koolhydraatbeperkt.

Makreel salade met spinazie appel broccoli en druiven. In een roze kom op een lichte achtergrond, horizontaal.

Omega 3

Makreel bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm. In Nederland wordt geen vers gevangen zalm verkocht. Wel gerookt (Grutto of Fishtales bij Albert Heijn) of bevroren Pacifische zalm (Grutto).

Koolhydraatarmer?

Appel en druif zijn koolhydraatbeperkt. Voor een koolhydraatarmere versie kun je de appel en druif vervangen door rode paprika, licht gestoomde courgette of bloemkool.

Makreel salade met spinazie appel broccoli en druiven verticaal

Makreelsalade met spinazie, broccoli, appel, druif en yoghurt mosterddressing

Een verrassende salade van gerookte makreel met een zoetje van appel en druiven. Met een beetje pit van rode ui en mosterd. Koolhydraatbeperkt en paleo.
5 van 2 stemmen
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 157 kcal

Benodigdheden

  • stoompan / pan en vergiet
  • kom, mes

Ingrediënten
  

  • 2 grote makreelfilet 250-300 gram
  • 1 stronk broccoli 250-300 gram
  • 2 handen spinazie
  • 2 appel
  • 2 rode ui
  • 150 gr druiven
  • 5 el yoghurt, zuivel of plantaardig deels te vervangen door mayonaise
  • 4 tl Dijon of fijne mosterd
  • 3 el extra vierge olijfolie

Bereiding
 

  • Stoom of blancheer de broccoli voor 2 tot 3 minuten (naar smaak, net wat zachter dan rauw).
  • Maak een bord of schaal op met de (gewassen) spinazie.
  • Meng de kwark, mosterd en olijfolie en meng door de afgekoelde broccoli.
  • Snipper de uitjes fijn en voeg toe. Was een appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Voeg toe. Was de druiven, halveer en voeg toe.
  • Haal de graten uit de makreel en haal het velletje eraf. Pluk er stukjes van (niet te klein) en voeg toe.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Voor koolhydraatarmer kun je de appel en druif vervangen door rode paprika, licht gestoomde courgette of bloemkool.

Voedingswaarde

Calorieën: 157kcal | Koolhydraten: 29gr | Eiwitten: 2gr | Vetten: 2gr | Verzadigd vet: 0.3g | MO vet: 0.3g | EO vet: 1g | Vezels: 6gr | Vitamine A: 106IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 17mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 31mg | Magnesium: 22mg | Kalium: 373mg | Calcium: 44mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 27µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 60mg | Selenium: 2µg | Zink: 0.3mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven