Lowcarb makreelsalade met spinazie, broccoli, appel, druif en yoghurt mosterddressing
Een verrassende salade van gerookte makreel en broccoli met een zoetje van appel en druiven. Een beetje pit komt van rode ui en mosterd. Low carb, maar niet strikt koolhydraatarm door de appel en de druif: koolhydraatbeperkt.

Omega 3
Makreel bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm. In Nederland wordt geen vers gevangen zalm verkocht. Wel gerookt (Grutto of Fishtales bij Albert Heijn) of bevroren Pacifische zalm (Grutto).
Koolhydraatarmer?
Appel en druif zijn koolhydraatbeperkt. Voor een koolhydraatarmere versie kun je de appel en druif vervangen door rode paprika, licht gestoomde courgette of bloemkool.

Makreelsalade met spinazie, broccoli, appel, druif en yoghurt mosterddressing
Benodigdheden
- stoompan / pan en vergiet
- kom, mes
Ingrediënten
- 2 grote makreelfilet 250-300 gram
- 1 stronk broccoli 250-300 gram
- 2 handen spinazie
- 2 appel
- 2 rode ui
- 150 gr druiven
- 5 el yoghurt, zuivel of plantaardig deels te vervangen door mayonaise
- 4 tl Dijon of fijne mosterd
- 3 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Stoom of blancheer de broccoli voor 2 tot 3 minuten (naar smaak, net wat zachter dan rauw).
- Maak een bord of schaal op met de (gewassen) spinazie.
- Meng de kwark, mosterd en olijfolie en meng door de afgekoelde broccoli.
- Snipper de uitjes fijn en voeg toe. Was een appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Voeg toe. Was de druiven, halveer en voeg toe.
- Haal de graten uit de makreel en haal het velletje eraf. Pluk er stukjes van (niet te klein) en voeg toe.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!