Makreelsalade met broccoli, appel, druif en honingdressing
Een verrassende salade van gerookte makreel en broccoli met een zoetje van appel en druiven. Een beetje pit komt van rode ui en mosterd. Koolhydraatbeperkt en paleo.
Omega 3
Makreel bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm.
Ook wordt makreel nog redelijk duurzaam gevangen.
Dieet en ‘vrij van’
‘Vrij van’ noten, peulvruchten en pseudogranen afhankelijk van gekozen yoghurt/kwark.
Niet koolhydraatarm door appel en druiven. Wel koolhydraatbeperkt.
Voor AIP, ‘vrij van’ noten danwel ei: mayonaise vervangen door extra yoghurt en mosterd vervangen door mierikswortelpoeder.
Makreelsalade met broccoli, appel en druif
Benodigdheden
- stoompan / pan en vergiet
- kom, mes
Ingrediënten
- 2 grote makreelfilet 250-300 gram
- 1 stronk broccoli 250-300 gram
- 2 appel
- 2 rode ui
- 150 gr druiven
- 5 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 4 tl Dijon of fijne mosterd
- 3 el extra vierge olijfolie
Voor AIP, vrij van zaden of ei
- yoghurt, zuivel of plantaardig GEEN mayonaise
- 1 tl mierikswortelpoeder GEEN mosterd
Bereiding
- Stoom of blancheer de broccoli voor 2 tot 3 minuten (naar smaak, net wat zachter dan rauw).
- Meng de kwark, mosterd en olijfolie en meng door de broccoli.
- Haal de graten uit de makreel en haal het velletje eraf. Pluk er stukjes van (niet te klein) en voeg toe.
- Snipper de uitjes fijn en voeg toe. Was een appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Voeg toe. Was de druiven, halveer en voeg toe.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!