Magnetronbroodje van tonijn en ei (zonder meel)
Een snel glutenvrij en koolhydraatarm broodje om mee te lunchen of te ontbijten. Super geschikt als je geen tijd of zin hebt om lang te wachten of veel moeite te doen. De hoofdbestanddelen zijn ei en tonijn. Dat pureer je en giet je in een ramekin (hittebestendig porseleinen bakje). Verder wat bakpoeder, zout en kruiden naar keuze. Dan even de magnetron in… en klaar!
Tonijn
Een belangrijk ingrediënt van dit broodje is tonijn. Dat is gewoon tonijn uit blik. Maar ik koop wel altijd zo duurzaam mogelijk, bijvoorbeeld van Fishtales. Gewoon in de supermarkt te koop.
Magenetron en paleo
Al had de oermens niet de beschikking over magnetrons, toch wordt over het algemeen het gebruik hiervan gezien als passend binnen het paleo dieet.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, paleo en koolhydraatarm.
Magnetronbroodje van tonijn en ei (zonder meel)
Benodigdheden
- magnetron
- 2 ramekin (klein hittebestendig stenen bakje)
- zeefje
Ingrediënten
- 2 eieren 3 bij kleintjes
- 1 blikje tonijn
- 2 tl (wijnsteen) bakpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chili vlokken
- 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
- 2 snufjes zwarte peper vers gemalen
Bereiding
- Laat de tonijn uitlekken. Een zeefje is daar handig voor.
- Pureer de eieren met de tonijn, het bakpoeder, het zout en de kruiden met de staafmixer.
- Zet in de magnetron. Anderhalve minuut bij 900 Watt, richting twee minuten bij 600 Watt.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!