‘Easy’ magnetronbroodje met tahin (zonder meel, zonder noten)

Een snel broodje, super geschikt als je geen tijd of zin hebt om lang te wachten of veel moeite te doen. De hoofdbestanddelen zijn ei en tahin (sesampasta). Dat kluts je samen in een ramekin (hittebestendig porseleinen bakje). Verder wat olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Een minuutje de magnetron in… en klaar!

Tahin

Een belangrijk ingrediënt van dit broodje is tahin, oftewel sesampasta. Dat wordt gemaakt door sesamzaad lang te vermalen. Eerst ontstaat meel, daarna komt de olie vrij en ontstaat pasta.

Sesam is op het randje kha/khb. Daardoor is ook niet alle tahin koolhydraatarm. Sebahat bevat de minste koolhydraten met 3,1 gr khd per 100 gram. Sebahat is gewoon in de supermarkt te koop. Bij Albert Heijn vind je ook tahin van het nieuwe Oosters geïnspireerde merk Souq. Persoonlijk vind ik de volkoren tahin van Pit&Pit de allerlekkerste. Deze is vol en romig van smaak. Ook blijft deze tahin mooi zacht, het wordt na verloop van tijd ook niet hard.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en paleo. Ook al had de oermens niet de beschikking over magnetrons, toch wordt over het algemeen het gebruik hiervan gezien als passend binnen het paleo dieet.

Vrij van noten, maar let op: bij een notenallergie kun je ook allergisch zijn voor tahin (sesamzaad).

‘Easy’ magnetronbroodje met tahin

Marjolein
Makkelijk en snel te maken (binnen 2 minuten) broodje zonder meel en zonder. Alleen ei, tahin, bakpoeder en wat zout.
4.50 van 2 stemmen
Bereiding 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Doordeweeks
Gang Brood & deeg, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Europees, Middenoosters
Porties 1 persoon
Calorieën 79 kcal

Benodigdheden

  • magnetron
  • 1 ramekin (klein hittebestendig stenen bakje)
  • (kleine) garde en kommetje

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 1 el tahin
  • 1 el affiliate linksesamzaad
  • ½ tl (wijnsteen) bakpoeder
  • ½ tl milde olijfolie
  • snufje zout

Optioneel

  • variant kruiden en specerijen naar keus in beslag
  • affiliate linksesamzaad

Bereiding
 

  • Kluts een ei met de tahin en de olijfolie met een kleine garde.
  • Voeg het bakpoeder, het zout en eventueel overige kruiden en specerijen toe.
  • Zet in de magnetron. Een minuut bij 1000 Watt, richting twee minuten bij 600 Watt.

Voedingswaarde

Calorieën: 79kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 6gr | Vetten: 6gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 0.2gr | Vitamine A: 238IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine C: 0.04mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 891mg | Magnesium: 10mg | Kalium: 70mg | Calcium: 66mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 23µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 112mg | Selenium: 14µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept