‘Easy’ magnetronbroodje met amandelpasta (zonder meel)

Een snel broodje, super geschikt als je geen tijd of zin hebt om lang te wachten of veel moeite te doen. De hoofdbestanddelen zijn ei en amandelpasta. Dat kluts je samen in een ramekin (hittebestendig porseleinen bakje). Verder wat olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Dan een minuutje de magnetron in… en klaar!

Amandelpasta

Een belangrijk ingrediënt van dit broodje is amandelpasta. Dat wordt gemaakt door amandelen lang te vermalen. Eerst ontstaat meel, daarna komt de olie vrij en ontstaat pasta.

Het is een natuurproduct en kan variëren in voedingswaarde, waaronder koolhydraten. De meeste amandelpasta is vreemd genoeg net iets meer dan 5 gr khd per 100 gram. Hoewel de meeste amandelen wel koolhydraatarm zijn.

Dieet en ‘vrij van’

Low carb. Door de amandelpasta op het randje tussen koolhydraatbeperkt en koolhydraatarm.

Paleo. Ook al had de oermens niet de beschikking over magnetrons, toch wordt over het algemeen het gebruik hiervan gezien als passend binnen het paleo dieet.

‘Easy’ magnetronbroodje met amandelpasta

Marjolein
Makkelijk en snel te maken broodje uit de magnetron. Alleen een ei klutsen met wat amandelpasta. Dan wat olijfolie, bakpoeder en zout toevoegen. Een minuutje de magnetron in… en klaar!
5 van 1 stem
Bereiding 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks
Gang Brood & deeg, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 72 kcal

Benodigdheden

  • magnetron
  • ramekin (hittebestendig stenen bakje)
  • (kleine) garde en kommetje

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 1 el amandelpasta
  • ½ tl milde olijfolie
  • ½ tl (wijnsteen) bakpoeder
  • snufje zout

Kruidige opties

  • oregano
  • tijm
  • bieslook

Specerijen opties

  • chilivlokken
  • affiliate linkkomijnzaad gemalen
  • korianderzaad gemalen

Zoete opties

  • kaneel
  • kardemom
  • Bourbon vanille poeder

Bereiding
 

  • Kluts een ei met de pasta en de olijfolie met een kleine garde.
  • Voeg het bakpoeder, het zout en eventueel overige kruiden en specerijen toe.
  • Zet in de magnetron. Een minuut bij 1000 Watt, richting twee minuten bij 600 Watt.

Voedingswaarde

Calorieën: 72kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 6gr | Vetten: 5gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 0.1gr | Vitamine A: 238IU | Vitamine B1: 0.02mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 891mg | Magnesium: 7mg | Kalium: 64mg | Calcium: 56mg | Koper: 0.03mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 101mg | Selenium: 14µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept