|

Koolhydraatarme limoenijsje met avocado en kokosmelk

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Fris en romig limoenijsje op basis van de verassende combinatie van avocado en kokosmelk.

Andere recepten om zelf ijsjes te maken

Hou je van ijs? Kijk dan ook eens bij het roomijs van banaan (nicecream), sorbetijs van kokosroom of bij de waterijsjes (perenijsjes of bosbessenijsjes).

Vormpjes

De vormpjes zoals op de foto zijn te koop bij de HEMA of IKEA. Deze zijn exact dezelfde maat, alleen anders van kleur. Maar online zijn nog veel meer vormpjes te koop. Als je eenmaal vormpjes in huis hebt voor waterijsjes, kun je ze altijd snel maken. Nooit meer een reden om ze in de supermarkt te kopen!

Kokosroom

Kokosroom of kokoscrème is het dikke deel van een vet blik kokosmelk (light of uit een pak werkt niet). Zet het minimaal een nachtje in de koelkast, liefst zelfs meerdere (of heb er altijd een paar op voorraad in de koelkast). De crème zit dan bovenop en het water/sap zit onderop. Het dunne deel gebruik je niet. Schud het blik niet voordat je het openmaakt. Schep de room eruit met een lepel. Het sap kun je eventueel ook afgieten zodra je een ‘gaatje’ hebt gemaakt.

Limoenijsje van avocado en kokosmelk

Marjolein
Fris en romig limoenijsje. Met de verassende combinatie van avocado en kokosmelk.
5 van 2 stemmen
Vooraf 1 dag 3 uur
Bereiding 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Lente en zomer
Gang Toetjes
Keuken Europees
Porties 1 ijsje
Calorieën 183 kcal

Benodigdheden

  • diepvries, ijsvormpjes, staafmixer, mesje, lepel, satéprikker

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Zet minimaal een dag van te voren een blik vette kokosmelk in de koelkast. Het dikke deel dat bovenop drijft is de room.
  • Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en haal de benodigde room uit het blik. Pureer de avocado met de kokosroom.
  • Was en rasp de limoen. Voeg de rasp toe en mix goed. Pers het sap uit de helft van de limoen en voeg toe.
  • Proef even en voeg naar smaak erythritol en zout toe.
  • Vul een vormpje en roer er even goed in om de luchtbelletjes eruit te halen (bijvoorbeeld met een satéprikker).

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Het recept is voor 1 ijsje. Als je er eerst 1 maakt kun je bepalen of het bevalt. Is het lekker? Meerdere zijn zo gemaakt.
Minimaal 3 uur laten opstijven.

Voedingswaarde

Calorieën: 183kcal | Koolhydraten: 7gr | Eiwitten: 2gr | Vetten: 16gr | Verzadigd vet: 9g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 6gr | Vitamine A: 107IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine C: 25mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 6mg | Magnesium: 26mg | Kalium: 392mg | Calcium: 31mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 52µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 69mg | Selenium: 0.5µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven