Limoenijsje met avocado en kokosmelk

Fris en romig limoenijsje op basis van de verassende combinatie van avocado en kokosmelk.

Hou je van ijs? Kijk dan ook eens bij het roomijs van banaan (nicecream), sorbetijs van kokosroom of bij de waterijsjes (perenijsjes of bosbessenijsjes).

Vormpjes

De vormpjes zoals op de foto zijn te koop bij de HEMA of IKEA. Deze zijn exact dezelfde maat, alleen anders van kleur. Maar online zijn nog veel meer vormpjes te koop. Als je eenmaal vormpjes in huis hebt voor waterijsjes, kun je ze altijd snel maken. Nooit meer een reden om ze in de supermarkt te kopen!

Kokosroom

Kokosroom of kokoscrème is het dikke deel van een vet blik kokosmelk (light of uit een pak werkt niet). Zet het minimaal een nachtje in de koelkast, liefst zelfs meerdere (of heb er altijd een paar op voorraad in de koelkast). De crème zit dan bovenop en het water/sap zit onderop. Het dunne deel gebruik je niet. Schud het blik niet voordat je het openmaakt. Schep de room eruit met een lepel. Het sap kun je eventueel ook afgieten zodra je een ‘gaatje’ hebt gemaakt.

Dieet en ‘vrij van’

Kokosroom en avocado zijn koolhydraatarm en limoen is koolhydraatbeperkt. Maar je gebruikt slechts het sap van een halve,dat is echt minimaal. Wil je toch minderen op de koolhydraten? Neem dan citroen.

De ijsjes passen perfect in een paleo dieet en zijn vegan.

Limoenijsje van avocado en kokosmelk

Marjolein
Fris en romig limoenijsje. Met de verassende combinatie van avocado en kokosmelk.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 1 dag 3 uur
Bereiding 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Lente en zomer
Gang Toetjes
Keuken Europees
Porties 1 ijsje
Calorieën 159 kcal

Benodigdheden

  • diepvries, ijsvormpjes, staafmixer, mesje, lepel, satéprikker

Ingrediënten
  

  • 50 gr avocado
  • 25 gr kokosroom
  • 1 limoen
  • ½ tl erythritol poedersuiker
  • snufje zout

Voor AIP

  • 1 tl ahornsiroop GEEN erythritol

Bereiding
 

  • Zet minimaal een dag van te voren een blik vette kokosmelk in de koelkast. Het dikke deel dat bovenop drijft is de room.
  • Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en haal de benodigde room uit het blik. Pureer de avocado met de kokosroom.
  • Was en rasp de limoen. Voeg de rasp toe en mix goed. Pers het sap uit de helft van de limoen en voeg toe.
  • Proef even en voeg naar smaak erythritol en zout toe.
  • Vul een vormpje en roer er even goed in om de luchtbelletjes eruit te halen (bijvoorbeeld met een satéprikker).

Notities

Het recept is voor 1 ijsje. Als je er eerst 1 maakt kun je bepalen of het bevalt. Is het lekker? Meerdere zijn zo gemaakt.
Minimaal 3 uur laten opstijven.

Voedingswaarde

Calorieën: 159kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept