Lauwwarme kipsalade met Chinese kool en kiemgroente

Een friszoete kipsalade geïnspireerd door de Thaise keuken. Met gebakken kip die je nog lauwwarm serveert. Verder Chinese kool, kiemgroenten, paprika en bosui. Voor dit gerecht maak ik gebruik van chilisaus. Dit kan erg veel suiker bevatten: ik maak het daarom zelf.

Zowel de chilisaus als de Thaise kruidenmix kun je snel en makkelijk zelf maken. Geen suiker, geen zout en geen meuk. Kijk hier voor het recept van de koolhydraatarme chilisaus.

Dieet en ‘vrij van’

Paprika behoort tot de nachtschade familie. Nachtschade past niet in een strikt paleo dieet. Ik heb daarom lang getwijfeld om dit recept het predikaat ‘paleo’ mee te geven. Ik heb het uiteindelijk toch gedaan omdat ik merk dat velen een wat minder strikt dieet volgen en af en toe paprika eten. Neem dan wel zongerijpte, deze bevatten minder anti-nutriënten. Maar weglaten kan ook.

Lauwwarme kipsalade met Chinese kool en kiemgroente

Een lauwwarme kipsalade geïnspireerd door de Thaise keuken. Met gebakken kip, Chinese kool, kiemgroenten, paprika en bosui. Voor dit gerecht maak ik gebruik van chilisaus. Dit kan erg veel suiker bevatten: ik maak het daarom zelf.
No ratings yet
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Gang Salades
Keuken Aziatisch, Thais
Porties 4
Calorieën

Benodigdheden

  • kom, mes, lepel, koekenpan, vergiet

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilet
  • Thaise kruidenmix
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 4 handjes kiemgroente
  • 6 el (koolhydraatarme) chilisaus zelfgemaakt
  • flinke scheut milde olijfolie

Thaise kruidenmix

  • 3 tl laos galanga of kha
  • 2 tl gember djahé
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderzaad gemalen, ketoembar
  • 1 tl citroengras sereh
  • ½ tl peterselie
  • ¼ tl munt
  • wat snufjes zout Keltisch zee of roze Himalaya

Bereiding
 

  • Snij of knip de kip in reepjes en zet in de marinade met de Thaise kruidenmix.
  • Bak de kip ruim in de olie. Laat afkoelen.
  • Snij de kool in reepjes, was in een vergiet en laat uitlekken. Doe in een kom en schep de chilisaus en de olijfolie erdoor.
  • Was en snij de paprika, snij de bosui en voeg toe.
  • Neem vier flinke handjes van de kiemgroenten. Meng door elkaar.
  • Verdeel in porties en schep de kip erover.

Notities

Kijk hier voor het recept van de koolhydraatarme chilisaus.

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept