Koolhydraatarme koude meloensoep met gebakken serranoham
Verrassend, maar makkelijk en snel te maken gerechtje. Super lekker als het erg warm is, maar ook perfect als voorgerecht voor een Paasbrunch of Kerstdiner. Binnen 5 minuutjes klaar. Je hoeft alleen de serranoham even uit te bakken en voor de soep pureer je (koude) meloen met avocado, wat limoensap, een rood pepertje en knoflook.
Is dit soepje koolhydraatarm?
Dat hangt af van de gebruikte definitie. De soep is niet strikt koolhydraatarm (kha) omdat meloen meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Maar in tegenstelling tot andere meloensoepjes valt het totaal aan koolhydraten erg mee: je mengt de meloen namelijk met avocado! De soep is in ieder geval wel lowcarb: koolhydraatbeperkt (khb).

Koude meloensoep met gebakken serranoham
Benodigdheden
- bakpan
- keukenpapier
- mesje + lepel
- 2 mooie glaasjes
Ingrediënten
- 1 avocado
- ¼ tot ½ meloen afhankelijk van het formaat
- 1 limoen, sap van
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper (Chili of Spaanse)
- 2 plakken serranoham
- paar druppeltjes extra vierge olijfolie
Bereiding
- Bak de ham krokant. Indien nodig met een klein beetje olijfolie. Dep als ze klaar zijn droog met keukenpapier.
- Pers de knoflook.
- Was en snij het pepertje en snij in stukjes.
- Doe de meloen met de avocado, knoflook en het pepertje in de beker van detaamuxer en blend tot een glad soepje.
- Verdeel de soep over de glaasjes en leg de han erop of naast.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!