Koude meloensoep met gebakken serranoham
Simpel en snel voorgerechtje of lunch. Super lekker als het erg warm is. Binnen 5 minuutjes klaar. Je hoeft alleen de serranoham even uit te bakken en voor de soep pureer je (koude) meloen met avocado, wat limoensap, een rood pepertje en knoflook.
Dieet en ‘vrij van’
Geschikt voor paleo en koolhydraatbeperkt. Vegan als je ham vervangt door een zoute knabbel of zeewierbacon (gebakken dulse).
Het pepertje weglaten voor strikt paleo, AIP en ‘vrij van’ nachtschade.

Koude meloensoep met gebakken serranoham
Verfrissend soepjes met hartige spek. Als lunch of tussendoortje op een warme dag of als chique voorgerechtje.
Benodigdheden
- bakpan, mesje, lepel, staafmixer, kom/glaasje
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1/4 tot 1/2 meloen licht eraan hoe groot
- 1 limoen, sap van
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper (Chili of Spaanse)
- 2 plakken serranoham
- druppeltjes milde olijfolie
Voor strikt paleo/AIP en 'vrij van' nachtschade
- variant GEEN rode peper
Bereiding
- Bak de ham krokant. Indien nodig met een klein beetje olijfolie. Dep als ze klaar zijn eventueel nog even droog met keukenpapier.
- Rasp of pers de knoflook. Was en snij het pepertje en snij in stukjes. Doe alles bij elkaar en mix goed door. Om de soep kouder te maken kun je van tevoren de meloen, avocado en limoen in de koelkast leggen. Achteraf de soep koelen kan ook, maar laat het niet al te lang staan.
Voedingswaarde
Calorieën: 209kcal | Koolhydraten: 4gr | Eiwitten: 7gr | Vetten: 17gr | Verzadigd vet: 3g | MO vet: 2g | EO vet: 11g | Vezels: 7gr | Vitamine A: 274IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine C: 31mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 283mg | Magnesium: 33mg | Kalium: 544mg | Calcium: 17mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 86µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 60mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!