Koude meloensoep met gebakken serranoham
Simpel en snel voorgerechtje of lunch. Super lekker als het erg warm is. Binnen 5 minuutjes klaar. Je hoeft alleen de serranoham even uit te bakken en voor de soep pureer je (koude) meloen met avocado, wat limoensap, een rood pepertje en knoflook.
Dieet en ‘vrij van’
Geschikt voor paleo en koolhydraatbeperkt. Vegan als je ham vervangt door een zoute knabbel of zeewierbacon (gebakken dulse).
Het pepertje weglaten voor strikt paleo, AIP en ‘vrij van’ nachtschade.
Koude meloensoep met gebakken serranoham
Benodigdheden
- bakpan, mesje, lepel, staafmixer, kom/glaasje
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1/4 tot 1/2 meloen licht eraan hoe groot
- 1 limoen, sap van
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper (Chili of Spaanse)
- 2 plakken serranoham
- druppeltjes milde olijfolie
Voor strikt paleo/AIP en 'vrij van' nachtschade
- variant GEEN rode peper
Bereiding
- Bak de ham krokant. Indien nodig met een klein beetje olijfolie. Dep als ze klaar zijn eventueel nog even droog met keukenpapier.
- Rasp of pers de knoflook. Was en snij het pepertje en snij in stukjes. Doe alles bij elkaar en mix goed door. Om de soep kouder te maken kun je van tevoren de meloen, avocado en limoen in de koelkast leggen. Achteraf de soep koelen kan ook, maar laat het niet al te lang staan.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!