|

14 x koolhydraatarme toetjes voor Kerst

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Op zoek naar leuke nagerechten voor Kerst maar eet je koolhydraatarm? Of wil je graag rekening houden met een gast die geen suiker of koolhydraten mag? Maak je geen zorgen want ik heb de lekkerste koolhydraatarme toetjes voor Kerst voor je op een rijtje gezet! En ik beloof je: niemand die het merkt dat het koolhydraatarm is!

Koolhydraatarme toetjes

De eerste toetjes zijn strikt koolhydraatarm. Daarna volgen er een aantal met koolhydraatbeperkte ingrediënten zoals cacao, mango, kersen, peer, kastanje en pistache noten.

Fijne Kerst, eet smakelijk. En vooral: lekker anders!

Koolhydraatarm
1. Flensjes amandelroom

Geïnspireerd op de crêpes Suzette. Maar dan helemaal koolhydraatarm.

1. Koolhydraatarme flensjes met mascarpone amandel bolletjes en zoete pompoen
Heerlijk nagerechtje met flensjes en roombolletjes. Koolhydraatarme variatie op de crêpe Suzette.
2. Puddinkje rode biet

Makkelijk maar chique en verrassend. Je maakt het puddinkje een dag van tevoren. Bij het serveren hoeft er alleen nog wat citroen over.

2. Rode bietenpudding van chiazaad met gekonfijte citroen (koolhydraatarm, zuivelvrij en paleo)
Overnight chiapudding van rode biet met gekonfijte citroen. Verrassend toetje, echt weer eens iets heel anders. Makkelijk te maken. Zuivelvrij en dus lactosevrij.
3. Trifle framboos

Een toetje met net even wat meer werk omdat je het opbouwt uit drie laagjes (koekjes, room en curd) en een toplaagje. De laagjes kun je wel van tevoren maken en apart weg zetten. Vlaak voor het serveren voeg je ze samen. Een gemiddeld toetjes heeft genoeg aan drie laagjes. Voor grote toetjesmonsters pak je uit met meer laagjes.

3. Trifle van kokoskoekjes met frambozencrème en kokos limoencurd
Deze zuivelvrij én koolhydraatarme trifle zou zo maar eens de perfecte afsluiting kunnen zijn van een luxe diner, bijvoorbeeld met Kerst of Valentijnsdag. In een stoer glaasje ook perfect voor de Paasbrunch.
4. Ontbijt als toetje

Een toetje dat je maakt met (plantaardige) yoghurt en granola. Dat lijkt de basis voor een heerlijk ontbijt. Maar omdat de granola gemaakt is met pure chocola en je het aftopt met zoete pompoenpuree wordt het ineens een chique toetje!

4. Hangop met zoete pompoenpuree en pompoen granola
Heerlijke dikke zelfgemaakte hangop op een bodempje van pompoengranola en afgetopt met zoet kruidige pompoenpuree. Een mooi, luxe ontbijtje of als chique afsluiting van je kerstdiner.
5. Flan

Een romig toetje zonder room. Een zuivelvrije flan die je stoomt in een ramekin. Met een heerlijk zout amandellaagje erover.

5. Zuivelvrije flan met salted amandelcrème
Zacht puddinkje van ei en amandelroom. Lijkt op een flan, maar dan zonder melk, suiker of verdikkingsmiddelen. Makkelijk te maken door te stomen. Geen oven nodig.
6. Kokos framboostaart

Een lief, fris en fruitig taartje. Serveer los of met een bolletje koolhydraatarm ijs of kokosyoghurt.

6. Framboos kokostaartje
Een heerlijk taartje met de smaken van framboos en kokos. Met kokosrasp en kokosolie in de bodem, kokosroom in de lichtroze laag en wat kokosschaafsel als garnering.
7. Bosbessenpudding

Mooie zoete pudding van kokosmelk die je aantal kunt aansnijden en opdient op bordjes met wat vers fruit ernaast.

7. Bosbessenpudding
Een heerlijke bosbessenpudding van kokos- en amandelmelk met blauwe bessen. Glutenvrij, zuivelvrij en paleo. Als je wilt ook koolhydraatarm. Verstevigd met agar agar dus ook vegan.
Koolhydraatbeperkt
8. Chocolade met mokka

Chocola. Wie houdt er niet van? Dit toetje heeft als basis een chocolademousse die je op 2 manieren kunt maken. Gek op chocoladetoetjes? Kijk dan ook eens naar mijn choco notencups of dit lava cakeje.

8. Chocolademousse met mokkaschuim (keto, paleo en vegan)
Heerlijke, gezonde chocolademousse van pure cacao en avocado. Er is ook een variant met boter en ei (in plaats van avocado). Het schuim maak je heel makkelijk van koffie en wat plantaardige melk.
9. Matchapudding

Dit toetje had ik ooit in mijn hoofd als gezond ontbijt. Door de toevoeging van de kersen ontpopte het zich ineens als een van de meest originele desserts die ik heb gemaakt. De kleuren combineren mooi bij elkaar. En wat past nou beter bij kerst dan groen en rood?

9. Matcha overnight chia met hennepzaad, pistache nootjes en kersen
Chiapudding met pistachepasta, hennepzaad, matcha, Sweet Bee en een snuf zout. Afgetopt met kersen en pistachenootjes. Makkelijk te maken maar tegelijkertijd verrassend en passend bij een superchique kerstdiner.
10. Trifle met chocolade

Deze trifle lijkt op die met framboos. Maar deze is wat zwaarder, met bitterkoejes, chocolademousse en met een lemoncurd.

10. Zuivelvrije trifle van bitterkoekjes, chocolademousse en vanille lemoncurd
Romige en stevige trifle met drie laagjes. Voor zowel het curd laagje als het chocomousse laagje heb je keus tussen een volledig zuivelvrije variant en een variant met roomboter.
11. Kersen witte chocola

Een friszoet én romig toetje met fruit. Kersen met witte chocola. Ik kan het niet eens opschrijven zonder trek te krijgen. Wat een waanzinnige combi. De witte chocola is suikervrij én vegan, dus ook zuivelvrij.

11. Kersenpudding met witte chocola (lowcarb en zuivelvrij)
Fluweelzachte pudding van kersen en witte chocola. De basis is van kokosmelk. De witte chocola is zuivelvrij en gezoet met erythritol, dus ook suikervrij.
12. Mangopudding

Mag het wat frisser en fruitiger na een zwaar diner? Denk dan eens aan een simpel fruit puddinkje. Deze is met alleen mango, kokosmelk en gelatine.

12. Mango kokospudding
Heerlijk zachte en romige pudding met maar 3 ingrediënten: kokosmelk, mango en gelatine. Geen zuivel, geen suiker, geen zoetstof.
13. Chocoladepudding

Simpel toetje van chiapudding met cacao. Kun je een dag van te voren maken. Het fruit was en snij je vlak voor het opdienen. Op de foto in een doordeweeks glaasje. Maar in breed cocktail glaasje ziet het er meteen al heel chique uit!

13. Chocoladepudding van chiazaad
Heerlijke chocoladepudding van overnight chia met cacao. Afgetopt met verse aardbeien.
14. Kastanjemousse

Heerlijk luxe glaasje dat echt bij het seizoen hoort: een mousse gemaakt van kastanje! Let wel op dat zowel peer als kastanje koolhydraatbeperkt zijn.

14. Kastanjemousse met peer en kaneel
Heerlijk zachte mousse van kastanje en kokosroom (mascarpone als je wél zuivel eet). Afgetopt met gebakken peer met kaneel. De mousse kun je afmaken met kastanjesap, espresso of als je wilt een paar druppeltjes amaretto. In plaats van honing gebruik je Sweet Bee.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *