| | |

Koolhydraatarme rucola salade met gerookte zalm, zeekraal en olijven

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Verrassende koolhydraatarme salade met gerookte zalm. De basis van rucola met een simpele dressing van citroensap en extra vierge olijfolie. Daarna meng je er gerookte zalm, tomaat, olijven en zeekraal door. Licht ziltig.

Wilde zalm

Zalm bevat veel goede omega 3 vetten. En zelfs een soort omega 3 die we alleen binnenkrijgen door producten uit zee (algen, zeewier en vette vis). Maar zalm bevat alléén veel omega 3 als het wild gevangen is. Kweekvis bevat juist veel omega 6. De meeste gerookte zalm die je in Nederland kunt kopen is gekweekte zalm uit de Atlantische Oceaan. Bij de supermarkt (Fishtales) en online (Grutto) kun je wel Sockeye kopen. Deze zalm komt uit de Pacific en is altijd wild gevangen. Het smaakt wat vleziger en de kleur is wat roder.

Zeekraal

Gezonde groente die op het land, vlak langs de kust groeit. Gewoon te koop bij de supermarkt! In de koeling, meestal vlak bij de vis en het zeewier.

Groene olijven of kalamata

Ik had groene olijven, maar je zou ook zwarte kunnen nemen. Neem dan niet die hele zwarte, harde maar kalamata! Donkere olijven horen langer aan de boom te rijpen dan groene. Hierdoor krijgen ze een vollere en diepere smaak. Ze zijn ook zachter van textuur. Recent is in het nieuws geweest dat de meeste zwarte olijven eigenlijk chemisch behandelde groene olijven zijn. Voor kalamata olijven geldt dat niet. Deze mogen niet behandeld worden en zijn écht langer gerijpt aan de boom. Een harde, zwarte olijf is chemisch behandeld. Kalamata olijven zijn paars (niet zwart) en zacht.

Rucola salade met gerookte zalm, zeekraal en olijven

Marjolein
Makkelijk te maken, lichte en licht zoute salade. Rucola met een dressing van citroensap en olijfolie. Met gerookte rode zalm, zeekraal, tomaten en olijven.
5 van 1 stem
Vooraf 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept
Gang Salades
Keuken Europees, Nederlands
Porties 1 tot 2 personen
Calorieën 211 kcal

Benodigdheden

  • kom

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Pers de citroen uit en mix de olijfolie erdoor.
  • Marineer de rucola met de dressing.
  • Scheur de zeekraal en zalm in kleine stukjes. Voeg ze samen met de olijven toe aan de rucola.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 211kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven