Koolhydraatarme pompoen poffertjes van amandelmeel (met ei)
Heerlijke herfst poffertjes van amandelmeel en pompoen met vanille en koek- en speculaaskruiden. Heb je een mooie pumpkin spice kruidenmix in huis? Dan kan je die ook gewoon gebruiken. Verder gebruik je in deze poffertjes wat roomkaas en een eitje. En uiteraard wat bakpoeder en een snufje zout.
Nog meer poffertjes recepten
Fan van glutenvrije poffertjes? Kijk dan ook eens naar deze poffertjes van havermeel, deze chocolade poffertjes of deze poffertjes van tijgernotenmeel. Deze zijn niet koolhydraatarm.
Eet je koolhydraatarm? Kijk dan bij deze keto chaffle poffertjes. Of bij de pannenkoeken, bijvoorbeeld deze met amandelmeel en roomkaas of deze met kokosmeel en avocado.
Gietijzeren poffertjespan
Ik vind zelf gietijzer het allerbeste om poffertjes mee te bakken. Aan het begin heb je even wat meer geduld nodig: hij wordt wat minder snel warm. Maar heb je eenmaal de juiste temperatuur gevonden dan is hij heerlijk constant. Van oudsher werd dat op gas op vuur gebruikt. Ik kook zelf op inductie en dat werkt ook prima.
Ik heb zelf deze poffertjespan van Windmill. Maar als je hier kijkt vind je meerdere gietijzeren poffertjespannen.
Poedersuiker en roomboter
Op de foto zie je het klassieke beeld van poffertjes met poedersuiker en roomboter. Dit is echter geen gewone poedersuiker, maar erythritol poedersuiker. Dit is één van de weinige zoetstoffen die je bloedsuikerspiegel niet alsnog laat schommelen en die geen darmproblemen geeft. Aangeraden, naast pure stevia, door de meeste natuurvoedingsdeskundigen.
Gebruik het liefst rauwe, grasgevoerde A2 boter. Die bevat meer gezonde omega 3 vetzuren en geen A1 caseïne. Ik bestel mijn grasboter bij ‘Vlees van Ons‘. Ook een keer proberen? Vul dan bij het bestellen kortingscode Eetlekkeranders10 in voor 10% welkomstkorting.
Zuivelvrij
Eet je zuivelvrij of paleo? Vervang dan de roomkaas door goed dikke kokosroom. Niet de dunne kant en klaar room, maar de room die je krijgt door een blik vette melk een paar dagen (omgekeerd) in de koelkast te zetten.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en koolhydraatarm. Zuivelvrij en paleo met kokosroom in plaats van roomkaas.
Koolhydraatarme pompoen poffertjes met amandelmeel (met ei)
Benodigdheden
- garde
- kwastje om de pan in te vetten, optioneel
Ingrediënten
- 50 gr amandelmeel Pit&Pit = het laagst in koolhydraten (4,1 gr en de bio 3,9 gr)
- 50 gr pompoen gekookt
- 25 gr roomkaas bv mascarpone
- 1 ei
- 2 tl koek- en speculaaskruiden of pumpkin spice
- ½ tl Bourbon vanille poeder
- 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
- 1 snuf zout roze Himalaya of Keltisch zee
- kokosolie om in te bakken, of
- (grasgevoerde) roomboter 10% welkomstkorting met code Eetlekkeranders10
Topping
- 1 flinke klont (grasgevoerde) roomboter code Eetlekkeranders10
- 1 el erythritol poedersuiker eventueel zeefje gebruiken
Voor zuivelvrij en paleo
- 20 gr kokosroom GEEN roomkaas
Bereiding
- Meng het amandelmeel met het bakpoeder, de specerijen en het zout.
- Breek een eitje, prak de pompoen en de kaas. Meng met het meel.
- Warm de pan op. Ik gebruik gietijzer op inductie standje 5,5.
- Giet het beslag in een spuitzak. Knip een klein gaatje in de punt van de zak. Bepaal een werkvolgorde om te spuiten en straks de poffertjes om te draaien.
- Doe boter of olie in de pan. Spuit een hoopje in de kuiltjes, dat net boven de rand uitsteekt. Ze lopen daarna wat uit en vullen dan het kuiltje op. Daarna, als ze warm worden, gaan ze nog iets opbollen.
- Bak een minuut of drie aan één kant. draai dan om en bak nog een minuut nog twee.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Deze pagina bevat affiliatie links naar Bol.com. Kost jou niets extra’s als jij bestelt, maar ik krijg een klein percentage zodat ik de kosten een beetje terugverdien om mijn website in de lucht te houden.
Lekker! Mooi herfstreceptje.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!