Kipschnitzel gepaneerd met pecannoten en prei in mosterd groene pepersaus
Koolhydraatarme kipschnitzel met een knapperig korstje. Het paneermeel maak je van pecannoten, paprikapoeder, peper en zout. Lekker met gestoofde prei in een roomsausje van mosterd en groene pepertjes. De saus kun je zuivelvrij maken of met ‘gewone’ kookroom.
Groene peper
Met groene peper bedoel ik de verse pepertjes waar witte en zwarte peper van gemaakt wordt. Niet de groene Spaanse of chilipeper (de nachtschade).
Amandelroom
De prei kun je stoven in kookroom of iedere plantaardige room die je zelf het liefst gebruikt.
Amandelroom is voor mij persoonlijk ideaal omdat het zowel paleo is als koolhydraatarm. Het is helaas wat lastiger te verkrijgen dan sojaroom of haverroom. Deze vind je namelijk gewoon bij de supermarkt en bij de meeste online natuurwinkels. Amandelroom is moeilijker te vinden. Mijn favoriete online winkels zoals Pit&Pit en de Notenshop hebben het in ieder geval niet. Maar het bestaat wel! Ik heb online (ondermeer bij Ekoplaza, de Glutenvrije webshop en Plein) twee merken gevonden die ongezoet zijn: Lima en Ecomil Cuisine (rode letters). Lima bevat gellangom, guarpit en johannesbrood. Ecomil bevat xanthaan- en Arabische gom. Ecomil Cuisine met de blauwe letters en Provomel zijn gezoet en bevatten agave siroop.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en paleo
‘Vrij van’ zuivel, peulvruchten of (pseudo)granen afhankelijk van de gekozen room.
Kipschnitzel gepaneerd met pecannoten en prei in mosterd groene pepersaus
Benodigdheden
- kom + bord + garde
Ingrediënten
Prei
- 1 prei
- scheutje witte azijn of appelazijn
- 100 ml room, zuivel of plantaardig ik gebruikte amandelroom
- 1 el Dijon of fijne mosterd
- 2 tl groene peper korrels ronde korrels zoals zwarte, geen Spaanse peper
- 1 el (grasgevoerde) roomboter of een extra el olijfolie
- 1 el milde olijfolie
Kipfilet
- 2 kipfilet
- 1 ei
- 2 kleine handjes pecannoten
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper korrels
- flinke snuf zout
- (grasgevoerde) roomboter om in te bakken
- of milde olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Snij de prei in grove stukken en was het zand eruit.
- Warm de eerste pan op en doe er een scheut olie in. Bak de prei rondom op redelijk hoog vuur.
- Blus af met de azijn. Voeg de room, de mosterd en de pepertjes toe. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes stoven.
- Maal de pecan noten fijn en meng met het paprikapoeder, het zout en de peper.
- Spreid de helft uit op een bord. Zo kun je 1 filet per keer erin leggen. Als je de filets apart paneert kun je voorkomen dat het ei van filet 1 je paneermeel al plakkerig maakt voordat je filet 2 erop legt.
- Breek een eitje en kluts in een brede kom.
- Warm de tweede pan op en voeg de boter en de olie eraan toe.
- Haal een kipfilet aan beide kanten door het ei. Leg daarna op het paneer, draai om en leg de andere kant erop. Leg in de pan. Herhaal met de tweede filet.
- Laat rustig de eerste kant dichtschroeien. Beweeg de kip niet te veel heen en weer. Draai na een minuutje om en schroei de volgende kant dicht.
- Laat nog een kwartier garen op laag vuur. Draai halverwege één keer om.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!