| | | |

Kipschnitzel gepaneerd met pecannoten en prei in mosterd groene pepersaus

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Koolhydraatarme kipschnitzel met een knapperig korstje. Het paneermeel maak je van pecannoten, paprikapoeder, peper en zout. Lekker met gestoofde prei in een roomsausje van mosterd en groene pepertjes. De saus kun je zuivelvrij maken of met ‘gewone’ kookroom.

Groene peper

Met groene peper bedoel ik de verse pepertjes waar witte en zwarte peper van gemaakt wordt. Niet de groene Spaanse of chilipeper (de nachtschade).

Amandelroom

De prei kun je stoven in kookroom of iedere plantaardige room die je zelf het liefst gebruikt.

Amandelroom is voor mij persoonlijk ideaal omdat het zowel paleo is als koolhydraatarm. Het is helaas wat lastiger te verkrijgen dan sojaroom of haverroom. Deze vind je namelijk gewoon bij de supermarkt en bij de meeste online natuurwinkels. Amandelroom is moeilijker te vinden. Mijn favoriete online winkels zoals Pit&Pit en de Notenshop hebben het in ieder geval niet. Maar het bestaat wel! Ik heb online (ondermeer bij Ekoplaza, de Glutenvrije webshop en Plein) twee merken gevonden die ongezoet zijn: Lima en Ecomil Cuisine (rode letters). Lima bevat gellangom, guarpit en johannesbrood. Ecomil bevat xanthaan- en Arabische gom. Ecomil Cuisine met de blauwe letters en Provomel zijn gezoet en bevatten agave siroop.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en paleo

‘Vrij van’ zuivel, peulvruchten of (pseudo)granen afhankelijk van de gekozen room.

Kipschnitzel gepaneerd met pecannoten en prei in mosterd groene pepersaus

Marjolein
Koolhydraatarme kipschnitzel met een korstje van gemalen pecannoten. Lekker met gestoofde prei in een sausje van mosterd en groene pepertjes.
5 van 1 stem
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Kerst
Gang Hoofd: vlees & kip
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 596 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Prei

Kipfilet

  • 2 kipfilet
  • 1 ei
  • 2 kleine handjes pecannoten
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper korrels
  • flinke snuf zout
  • (grasgevoerde) roomboter om in te bakken
  • of milde olijfolie om in te bakken

Bereiding
 

  • Snij de prei in grove stukken en was het zand eruit.
  • Warm de eerste pan op en doe er een scheut olie in. Bak de prei rondom op redelijk hoog vuur.
  • Blus af met de azijn. Voeg de room, de mosterd en de pepertjes toe. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes stoven.
  • Maal de pecan noten fijn en meng met het paprikapoeder, het zout en de peper.
  • Spreid de helft uit op een bord. Zo kun je 1 filet per keer erin leggen. Als je de filets apart paneert kun je voorkomen dat het ei van filet 1 je paneermeel al plakkerig maakt voordat je filet 2 erop legt.
  • Breek een eitje en kluts in een brede kom.
  • Warm de tweede pan op en voeg de boter en de olie eraan toe.
  • Haal een kipfilet aan beide kanten door het ei. Leg daarna op het paneer, draai om en leg de andere kant erop. Leg in de pan. Herhaal met de tweede filet.
  • Laat rustig de eerste kant dichtschroeien. Beweeg de kip niet te veel heen en weer. Draai na een minuutje om en schroei de volgende kant dicht.
  • Laat nog een kwartier garen op laag vuur. Draai halverwege één keer om.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Waarschijnlijk heb je aan een half eitje genoeg. Maak je dit gerecht voor 4 personen, dan hoef je de hoeveelheid dus niet te verdubbelen maar heb je waarschijnlijk voldoende aan 1 ei.

Voedingswaarde

Calorieën: 596kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven