Koolhydraatarme en paleo sushi

Hoe maak je paleo en keto sushi…? In ieder geval niet met rijst. Maar de rest is zo ontzettend lekker! Dus die rijst, daar moeten we gewoon wat op verzinnen!

Ik heb wat ideeën verzameld om je te inspireren:

1. Maki’s van bloemkoolrijst met roomkaas

Bloemkoolrijst is een prima vervanger in nasi. Dan moet het ook kunnen in sushi! Maar bloemkoolrijst plakt natuurlijk niet zo goed als echte sushirijst. Ik heb op verschillende manieren geprobeerd om de bloemkool goed aan elkaar te laten plakken.wat goed werkte was roomkaas!

Als je koolhydraatarm eet en niet zuivelvrij: gebruik dan de roomkaas die je altijd gebruikt en klaar. Voor zuivelvrij en paleo kun je inmiddels best lekkere plantaardige roomkaas in de winkel kopen. Je kunt ook zelf roomkaas maken van noten.

2. Nigiri’s van bloemkoolrijst met roomkaas

Eigenlijk hetzelfde als de maki’s, maar dan een andere manier van opmaken. Een maki rol je in een norivel. Daarna snij je die rol in plakjes. Een nigiri is een bolletje, eigenlijk ovaaltje, rijst met daarop een plakje vis, garnaal, avocado of wat je zelf lekker vindt.

3. Maki’s van stevige vismousse

Toen ik bezig was met de roomkaas bedacht ik me dat ik daarmee ook tonijn steviger kon maken. Lekker met avocado en zeekraal in het midden. Afmaken met wat chili (meer pit) of wat zwart sesamzaad.

4. Maki’s van broccolirijst met mayonaise

Deze maki’s lijken op die met bloemkoolrijst, maar in plaats van roomkaas gebruik je simpelweg mayonaise. Dat is koolhydraatarm en je hoeft niet zelf eerst roomkaas te maken. Deze maki’s blijven wel wat zachter en zijn daardoor iets moeilijker te snijden.

5. Maki’s met omelet

Omelet is al een prima vervanger bij gewone sushi als je liever geen of niet de hele avond vis wilt eten. Het is stevig, en daardoor kan het ook de rijst vervangen. Heel simpel, je bakt een omelet van 3 eieren, smeert er een mousse op voor de smeuïgheid, belegt het met nog wat lekker zeewier of komkommer. Rollen en klaar. Ik heb getest: avocadomousse, tonijnmousse en makreelmousse. Allemaal lekker! Maar plakjes gerookte zalm met roomkaas kan natuurlijk ook, of geschaafde plakjes komkommer. Leef je uit en gebruik je fantasie.

6. Komkommer en courgette rolletjes

In plaats van nori kun je ook een plakje komkommer of courgette schaven en dan om een beetje tonijnmousse of roomkaas heen wikkelen.

7. Mousse of roomkaas in…

Alles wat je kunt verzinnen. Op een klein witlofblad, in een cherrytomaat, in een schijfje komkommer. De pittige en de zachte makreelmousse zijn daar erg geschikt voor.

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *