| | | | | |

Koolhydraatarme bloemkool pita broodjes van kaas en pecan noten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Broodjes zonder meel!

Yummie! Koolhydraatarme pita’s. Lekker beleggen met wat roomkaas, gegrilde rode paprika en rucola. Maar ze zijn ook heel lekker om zonder beleg te eten. En ze zijn makkelijk te maken. Een restje gekookte bloemkool prakken, kaas erbij en wat gevijzelde pecan noten. Twintig minuten de oven in en klaar! Je kunt ermee ontbijten maar ze zijn ook mee te nemen als lunch of snack voor onderweg. Geschikt voor een koolhydraatarm of keto dieet.

Variant op avocado pita’s

Ik heb deze broodjes gemaakt als variant op broodjes die ik eerder maakte van avocado, ei en kaas.

Bloemkool

Je gebruikt bloemkool die al gekookt is. Perfect om restjes van de vorige dag op te maken.

Pecan noten

Ik gebruik pecan noten die ik niet volledig fijn maal maar vijzel. Dat is net even wat luchtiger en knapperiger dan gemalen amandelmeel. Wil je noten met meer omega 3? Dan kun je kiezen voor walnoten.

Kaas

Je kunt iedere kaas gebruiken die smelt. Je hebt namelijk wel wat binding nodig. Dat kan gewoon Goudse zijn, maar bijvoorbeeld ook een iets droger kaasje als Pecorino. Liever geen verse Mozzarella, dat is net te nat voor dit recept. Pecorino is overigens meestal lactosevrij en bevat dus ook weinig tot geen koolhydraten.

Zelf kaas schrappen

Rasp kaas bij voorkeur zelf. In zakjes voorgeraspte kaas wordt vaak van alles toegevoegd. Smaakversterkers, conserveringsmiddelen, maar soms ook zelfs zetmeel!

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatarm. Met Pecorino koemelk- en lactosevrij.

Koolhydraatarme bloemkool pita broodjes met kaas en pecan noten op houten bord

Koolhydraatarme bloemkool pita broodjes met kaas en pecan noten

Marjolein
Dunne flatbreads of pita's van bloemkool, kaas en pecan noten. Heerlijk om te beleggen met wat roomkaas, gepofte paprika en rucola. Maar ook lekker zonder beleg erop! Als ontbijt, hartige snack of lunch om mee te nemen.
5 van 1 stem
Vooraf 2 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 22 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Borrelen, Doordeweeks
Gang Brood & deeg, Hartige snacks
Keuken Europees
Porties 2 broodjes
Calorieën 175 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 150 gr bloemkool gekookt
  • 75 gr pecan noten
  • 75 gr kaas geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl korianderzaad
  • ¼ tl komijnzaad
  • ¼ tl chilipoeder

Voor koemelk- en lactosevrij

  • 75 gr Pecorino = schapenkaas

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Prak de bloemkool met een vork in een kom. Rasp de kaas. Vijzel de noten. Pers de knoflook.
  • Meng de kruiden door elkaar. Meng dan alle ingrediënten door elkaar.
  • Kneed met de hand tot een 'deeg'. Schrik niet als de bloemkool wat vocht loslaat, dat is juist de bedoeling.
  • Maak twee ballen. Druk deze plat op het bakpapier tot de maat van een pitabroodje (iets meer dan een cm dik en 11 tot 12 cm in doorsnede).
  • Zet 20 minuten in de oven. Mogelijk kunnen ze daarna nog 5 minuutjes, maar elke oven is anders, dus blijf er dan even bij.
  • Haal uit de oven en laat zodra je ze van de plaat af kunt halen afkoelen op een rooster. Dan worden iets krokanter dan wanneer je ze op de plaat laat afkoelen.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 175kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 10gr | Vetten: 13gr | Verzadigd vet: 7g | MO vet: 1g | EO vet: 3g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 562IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine C: 36mg | Vitamine D: 0.2µg | Vitamine E: 0.5mg | Natrium: 268mg | Magnesium: 23mg | Kalium: 269mg | Calcium: 286mg | Koper: 0.04mg | Foliumzuur: 51µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 208mg | Selenium: 11µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven