| |

Koolhydraatarme bloemkool couscous

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Kruidige couscous van bloemkool ‘rijst’ met alleen maar koolhydraatarme ingrediënten zoals paprika, knoflook, pompoenpitten en geschaafde amandelen. En natuurlijk heerlijke specerijen als korianderzaad, komijn, kurkuma, kardemom en zelf een kleine beetje kaneel. De perfecte aanvulling van een kruidig Middenoosters of Indiaas stoofpotje.

Lekker bij Indiase kipcurry, gegrilde merguez worstjes, een aubergine curry of spitskoolrolletjes met gehakt.

Bloemkool als bijgerecht?

Van bloemkool kun je heerlijke koolhydraatarme en paleo bijgerechten maken. De meeste bekende is natuurlijk bloemkool rijst. Daar kun je heerlijke nasi goreng of nasi kuning mee maken. Kijk ook eens naar deze bloemkoolrijst met bosui en rode peper of deze Thaise variant met limoen en koriander.

Bloemkool rijst kun je kant en klaar kopen bij de supermarkt. Maar je kunt het heel makkelijk zelf maken van een verse bloemkool. Gewoon de roosjes klein maken en even door de keukenmachine laten hakselen. Als je een bloemkool niet in één keer op krijgt kun je de rijst invriezen, maar je kunt ook ingevroren roosjes kopen in de supermarkt.

Bloemkool rijst, of couscous in dit geval, kook je niet. Dan wordt het te zompig. Het lekkerste is kort roerbakken in wat olie en lekkere smaakmakers.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en vegan. Niet paleo door de paprika.

Koolhydraatarme bloemkool couscous

Marjolein
Heerlijk kruidig bijgerecht van 'bloemkool rijst' voor bij Middenoosterse en Indiase gerechten. Met alleen maar koolhydraatarme ingrediënten.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks, Out of the box
Gang Bijgerechten
Keuken Middenoosters
Porties 2 personen
Calorieën 60 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 250 gr bloemkool
  • 1 rode paprika
  • flinke hand amandelschaafsel
  • flinke hand pompoenpitten
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl kardemom
  • mespuntje kurkuma
  • mespuntje kaneel
  • milde olijfolie om in te bakken

Bereiding
 

  • Maal de bloemkool in de keukenmachine fijn tot rijst.
  • Vijzel of maal de pompoenpitten kort. Ze hoeven alleen wat kleiner gemaakt te worden.
  • Rooster de pitten en amandelen in de pan, zonder olie. Voeg als ze bijna klaar zijn de specerijen toe. Haal daarna uit de pan.
  • Was en snij de paprika in de stukjes. Pers de knoflook.
  • Doe olie in de pan en bak op redelijk hoog vuur de paprika. Voeg de knoflook toe.
  • Bak voor demaximaal een minuutje de bloemkool mee en voeg dan ook het pitten/noten/kruidenmengsel toe.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 60kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven