Heerlijke lowcarb Aziatische borrelhapjes en hartige snacks om Oud & Nieuw mee te vieren. Ik word zelf helemaal blij van een Indisch thema. En uitstapjes naar Suriname of Japan zijn meer dan welkom.
Kijk hier voor alle koolhydraatarme hapjes voor Oud & Nieuw.
Aziatische hapjes verzinnen is best lastig als koolhydraatarm eet. Ik heb daarom receptjes vol met inspiratie voor je! Fan van Aziatisch koken? Kijk dan ook eens bij mijn tips voor koolhydraatarm Aziatisch koken.
We beginnen met één van mijn favorieten: tempeh. Recent heb ik een koolhydraatarme versie gemaakt van mijn authentieke basisrecept
1. Tempeh: koolhydraatarme sambal goreng tempeh kering
Heerlijke droog gebakken tempeh. Indonesisch met een zoete, pittige en umami saus. Met aanpassingen op het authentieke recept om het zo koolhydraatarm mogelijk te maken.
De volgende receptjes zijn met kip en vlees. Alleen de kipkluifjes met miso zijn koolhydraatbeperkt (door de miso).
2. Indonesisch gemarineerde kipsaté – voor BBQ of grillpan
Indonesisch gemarineerde kippendijen. Lekker voor op de BBQ of in een grillpan.
3. Koolhydraatarme Indische gehakt balletjes met gele wortelnasi en snelle satésaus
Deze gehaktballetjes zijn heerlijk Indonesisch gekruid en gegaard in zelfgemaakte satésaus. De gehaktballetjes kun je koolhydraatarm of paleo maken. Lekker met gebakken gele wortel nasi.
4. Kipkluifjes in miso marinade
Gegrilde kipkluifjes uit de oven. Gemarineerd in miso, sambal oelek, sojasaus gember en knoflook. Lekker met wat kimchi.
5. Indische kip borrelhapjes
Makkelijk en snel recept voor pittige Indische kipvleugels.
En nog twee heerlijke recepten met ei, helemaal vega!
6. Koreaanse omelet met nori zeewier
Hartige, smeuïge omelet met nori, sojasaus en een beetje sesamolie. Geïnspireerd op de Koreaanse gyeran mari (gerolde omelet).
7. Japans gemarineerd soja ei met bloemkoolrijst
Gemarineerde gekookte eitjes in sojasaus (of kokos amino's), mirin, gember en knoflook. Als je wilt met wat rode peper. En heb je geen mirin in huis? Dan werkt een mooie appelazijn ook prima!
Bij een mooie bijzettafel met hapjes horen ook sausjes. Ik heb een mooie satésaus zonder pinda, een koolhydraatarme chilisaus en twee manieren om zelf een koolhydraatarme of paleo/ sojavrij ketjap te maken.
8. Koolhydraatarme satésaus van noten (zonder pinda)
Koolhydraatarme satésaus. Zuivelvrij en zonder pinda. Met cashewnoten (khb) of macademia of witte amandelen en amandelpasta (kha). Ook de sambal kun je zelf koolhydraatarm maken, net als de koolhydraatarme ketjap.
9. Koolhydraatarme ketjap manis: zelf maken, zonder suiker
Zelf koolhydraatarme ketjap manis maken. Suikervrij, op basis van erythritol poedersuiker of vloeibare zoetstof. Heerlijk als je koolhydraatarm eet en veel Aziatisch kookt.
10. Koolhydraatarme chilisaus
Koolhydraatarme chilisaus!? Het kan echt 🙂 En zelf maken is echt niet zo moeilijk!
Natuurlijk mag ook groente niet ontbreken. Ik heb vijf makkelijke receptjes die de tafel compleet maken!
11. Koolhydraatarme Surinaamse huzarensalade
Een Surinaamse (=roze) huzarensalade die zowel koolhydraatarm als paleo is. Met bloemkool, rode biet, bosui, haricots verts, augurk en kappertjes. En natuurlijk een flinke dot mayonaise.
12. Easy kimchi
Een eenvoudige manier om zelf kimchi te maken met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen.
13. Atjar ketimoen
Friszuur bijgerechtje bij Aziatische gerechten. Een pickle gemaakt van komkommer (ketimoen), ui, chilivlokken, limoensap en azijn.
14. Sajoer lodeh: Indonesische groente curry in kokosmelk
Sajoer lodeh is een heerlijk Indonesisch groente gerecht waar je zelf iedere groente in kwijt kan die je lekker vindt. Je kookt de groente in kokosmelk of water/ bouillon met wat santen. Hieraan voeg je gebakken ui, een boemboe en losse kruiden toe zoals sereh, limoenblad en laurierblad.
15. Sajoer boontjes
Indonesische stoof van boontjes in kokosmelk.