| | |

Koolhydraatarm brood van kokosmeel

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

In dit brood wordt alleen kokos gebruikt. Ideaal als je geen granen, peulvruchten of noten kunt eten

Bakpoeder in plaats van gist

Het brood bevat ook geen gist. Er wordt bakpoeder gebruikt om het brood luchtig te maken. Bakpoeder heeft niets extra’s nodig om goed te kunnen werken. In tegenstelling tot baking soda waarvoor je altijd een extra zuurtje nodig hebt. Bakpoeder begint zijn werk te doen zodra het warm wordt.

Ik gebruik persoonlijk het liefst wijnsteenbakpoeder. Dat kun je 1 op 1 vervangen door gewoon bakpoeder.

Dieet en ‘vrij van’

In het recept wordt naast kokosmeel kokosyoghurt gebruikt. Er zijn verschillende merken kokosyoghurt die tussentijds nog wel eens wisselen van samenstelling. Kijk goed op de ingrediëntenlijst voor jouw intoleranties.

De kokosyoghurt kan vervangen worden door iedere andere dikke yoghurt. Bijvoorbeeld haveryoghurt Griekse stijl of, als je zuivel eet, gewone Griekse yoghurt.

Voor koolhydraatarm: neem kokosmeel dat zo laag mogelijk is in koolhydraten. Het meel van Steviala is 8,9 gram koolhydraten per 100 gram, Smaakt 15, Pit&Pit 16,8, Molensteen 18.

Koolhydraatarm brood van kokosmeel

Marjolein
Brood van kokosmeel. Ideaal als je geen granen, peulvruchten of noten kunt eten.
5 van 1 stem
Vooraf 10 minuten
Bereiding 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept
Gang Brood & deeg
Keuken Europees
Porties 8 dikke plakken
Calorieën 164 kcal

Benodigdheden

  • oven op 180 graden, bakvorm met bakpapier
  • schaal/kom

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 180 graden. Zet de bakvorm klaar met een vel bakpapier erin.
  • Meng het meel met de bakpoeder, de xanthaangom en het zout. Smelt de kokosolie en voeg toe, net als de eieren. Even goed doorroeren. Het wordt uiteindelijk een dik en zwaar beslag. Giet/schep het beslag in de vorm (op het bakpapier). Zet de bakvorm in de oven voor 40 minuten.
  • Haal de vorm daarna uit de oven, en trek ('liften') via het bakpapier het brood uit de vorm zodat het uit kan wasemen. Als het afgekoeld genoeg is kun je het bakpapier eraf halen. Laat het brood nog even rusten.
  • Je kunt het brood ongeveer 2 dagen bewaren of invriezen (als het afgekoeld is). Snij het bij invriezen alvast wel in plakjes! Bij warm weer in de koelkast bewaren als je gebakken hebt met kokosolie.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 164kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 13gr | Verzadigd vet: 10g | MO vet: 1g | EO vet: 1g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 119IU | Vitamine B1: 0.01mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.04mg | Vitamine B12: 0.2µg | Vitamine D: 0.4µg | Vitamine E: 0.2mg | Natrium: 166mg | Magnesium: 3mg | Kalium: 31mg | Calcium: 42mg | Koper: 0.02mg | Foliumzuur: 10µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 55mg | Selenium: 7µg | Zink: 0.3mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven