| | |

Koffie notencrème met mango kokosroom

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een heerlijk romig toetje van espresso, noten, mango en kokosroom. Zuivelvrij en paleo. Suikervrij en koolhydraatbeperkt.

Opgebouwd in laagjes

Je bouwt dit toetje op in 3 laagjes. Eerst de koffie en de noten, dan de kokosroom en de mango en tot slot wat mango met een topping van noten.

De ingrediënten voor het 1e laagje laat je op (zeer) laag vuurtje smelten. Eerst de koffie, amandelpasta en erythritol. Daarvan hou je 2 theelepels achter. Daarna voeg je pas de santen toe. Het 1e laagje wordt dan wat dikker en de topping is een dunnere ‘dressing’. Je laat het noten/koffiemengsel in een glaasje opstijven in koelkast.

Santen is gemalen kokos, gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt (meestal in de buurt van de Indonesische producten). Het bevat vetten (net als kokosolie) maar ook het kokosvlees zelf. Het is steviger dan kokosroom of -melk.

Kokosroom

Voor de 2e laag meng je mango met kokosroom. Kokosroom is het dikke deel van een blik kokosmelk. Dat krijg je door een blik minimaal een nacht, maar liever langer in de koelkast te zetten (een dag of twee is ideaal). Ik heb altijd één of meerdere blikken klaar staan. Ik bewaar ze vaak ook niet in de voorraadkast maar zet ze meteen in de koelkast nadat ik ze gekocht heb. Het dikke deel scheidt zich van het waterige deel. Het dikke deel schep je eraf, het water gebruik je niet (dat kan je wel bewaren, bijvoorbeeld voor een smoothie).

Verse mango of uit de diepvries

Je kunt verse mango of stukjes uit de diepvries gebruiken. Als je verse mango gebruikt heb je een halve nodig (een halve mango is ongeveer 100 gram). Daarvan gebruik je 75 voor de 2e laag en de rest voor het 3e laagje.

Dieet en ‘vrij van’

Paleo en koolhydraatbeperkt (door de mango en de amandelpasta)

Koffie notencrème met mango kokosroom

Marjolein
Een heerlijk romig toetje (of ontbijtje) met espresso, amandelpasta, mango en kokosroom. Zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij, paleo en koolhydraatbeperkt.
5 van 3 stemmen
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Kerst
Gang Toetjes
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 651 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

1e laagje

2e laagje

  • 75 gr mango
  • 50 gr kokosroom

3e laagje

  • 25 gr mango
  • 15 gr pecannoten = klein handje
  • 2 tl espresso met noten (mengsel van 1e laage)

Bereiding
 

Voorbereiding

  • Zet een blik vette kokosmelk (geen magere) in de koelkast. Minimaal een nacht van tevoren maar liever een dag of twee.

1e laagje

  • Meng de koffie, pasta en erythritol in een steelpannetje op (zeer) laag vuur. Daarvan 2 theelepels achterhouden. Dit gebruik je straks als topping.
  • Voeg de santen toe aan het koffie/ notenmengsel. Laat langzaam smelten en mengen.
  • Doe in een glaasje en laat opstijven in de koelkast.

2e laagje

  • Open het blik kokosmelk en schep 50 gram van de dikke room eraf.
  • Mix met een staafmixer of in een (kleine) keukenmachine 75 gram mango met de kokosroom.
  • Schep de mango kokosroom in het glaasje bovenop het koffie/ notenmengsel.

3e laagje

  • Pureer 25 gram mango en schep dit op het room laagje.
  • Verkruimel de pecan noten en strooi op de mango.
  • Druppel het achterhouden koffie/ notenmengsel over de noten.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 651kcal | Koolhydraten: 40gr | Eiwitten: 9gr | Vetten: 51gr | Verzadigd vet: 25g | MO vet: 7g | EO vet: 16g | Vezels: 9gr | Vitamine A: 1090IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.4mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine C: 39mg | Vitamine E: 8mg | Natrium: 20mg | Magnesium: 157mg | Kalium: 698mg | Calcium: 118mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 101µg | IJzer: 3mg | Fosfor: 277mg | Selenium: 6µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven