Knoflooksaus van mayonaise

Heerlijke romige en vette knoflooksaus van mayonaise. Simpel te maken, zo klaar en meukvrij. En het is zoveel lekkerder! Waarom zou je ooit nog knoflooksaus uit de winkel kopen? Het recept is bijna te simpel om op de site te zetten. Maar je moet maar net even weten dat het zo makkelijk is…

Mayonaise en knoflook

Deze saus is eigenlijk niets meer dan mayonaise met verse, geperste knoflook. Pers de knoflook wel goed fijn zodat je geen grove stukken in je mond hebt.

Liefst maak je de saus ver van tevoren. Als je de saus de dag maakt voor je het eet, dan kunnen ’s nachts de smaken er lekker intrekken. Maar maken vlak voor opdienen kan uiteraard ook prima.

Bieslook en peterselie

Aks aanvulling op de knoflook zijn bieslook en peterselie erg geschikt. Dit verbreedt de smaak en geef diepgang. Je kunt verse nemen, maar snij of knip dit dan wel heel fijn. Neem gedroogde ga dan voor een goede kwaliteit. Ik ben zelf groot fan van Pit&Pit.

Verder nog wat zout. Gebruik ongeraffineerde zout zoals roze Himalayazout of Keltisch zeezout. Dat is niet bewerkt en bevat onder meer magnesium.

Omega 3 olie in de mayo

Neem stevige en romige mayonaise. Liefst zelfgemaakte van eigeel, milde olijfolie of avocado olie en een zuurtje. Eenvoudig, binnen 5 minuten klaar met de staafmixer.

Indien gekocht in de supermarkt: hou er rekening mee dat de meeste mayonaise gemaakt wordt van zonnebloemolie. Dat bevat veel omega 6 vetten. Kijk verder goed op het etiket of er niet van alles is toegevoegd dat er niet in hoort. Dus zonder suiker en E-nummers, liefst biologisch.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm en paleo.

Knoflooksaus van mayonaise

Marjolein
Heerlijk romige knoflooksaus die super simpel en snel te maken is.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Eiwit, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Basisrecept, BBQ
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees
Porties 4 tot 8 personen
Calorieën 17 kcal

Benodigdheden

  • knoflookpers
  • schaar
  • kommetje + lepeltje + mes

Ingrediënten
  

  • 8 flinke el mayonaise
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl bieslook
  • 2 tl peterselie
  • 2 snufjes zout
  • 1 snufje zwarte peper korrels

Variatie

  • 1 tl chilivlokken

Bereiding
 

  • Schep de mayonaise in een bakje.
  • Pers de knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe.
  • Voeg de kruiden het zout en peper toe.
  • Liefst een nachtje (goed afgedekt) in de koelkast zetten. Voor opdienen even roeren.

Voedingswaarde

Calorieën: 17kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 0.2gr | Vetten: 2gr | Verzadigd vet: 0.2g | MO vet: 1g | EO vet: 0.3g | Vezels: 0.2gr | Vitamine A: 385IU | Vitamine B1: 0.01mg | Vitamine B2: 0.01mg | Vitamine B6: 0.03mg | Vitamine B12: 0.003µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 0.01µg | Vitamine E: 0.1mg | Natrium: 14mg | Magnesium: 4mg | Kalium: 23mg | Calcium: 7mg | Koper: 0.01mg | Foliumzuur: 1µg | IJzer: 0.2mg | Fosfor: 5mg | Selenium: 0.3µg | Zink: 0.05mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept