| | | | | |

Kipdijfilet met gekarameliseerde venkel in rozemarijn sinaasappelsaus

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijk stoofpotje met gebakken kipdijfilet en gekarameliseerde venkel. De saus maak je van sinaasappelsap, maple syrup, sojasaus, rozemarijn en een beetje tijm. Als je geen soja eet kun je kokosamino’s gebruiken.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij. Paleo, AIP en vrij van soja met kokosamino’s in plaats van sojasaus. Voor AIP het paprikapoeder en de zwarte peper weglaten, deze zijn niet essentieel voor de smaak of structuur.

Lowcarb met vloeibare zoetstof in de vorm van siroop. Niet strikt koolhydraatarm maar koolhydraatbeperkt door het sinaasappelsap.

Kipdijfilet met gekaramelliseerde venkel in rozemarijn sinaasappelsaus

Marjolein
Gebakken kip en venkel die je daarna stooft met sinaasappelsap, maple syrup en sojasaus. Voor paleo en AIP kun je kokosamino's gebruiken. Voor lowcarb kun je siroop met zoetstof gebruiken.
5 van 2 stemmen
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Zaden, Zuivel (wel roomboter)
Dieet AIP, Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Doordeweeks
Gang Hoofd: vlees & kip
Keuken Europees, Italiaans
Porties 2 personen
Calorieën 409 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor koolhydraatbeperkt

Voor paleo, AIP of vrij van soja

Voor AIP en vrij van zuivel/zaden/nachtschade

  • meer olijfolie en geen roomboter (al is dat wel de eerste zuivel die vaak weer kan)
  • variant GEEN paprikapoeder
  • variant GEEN zwarte peper

Bereiding
 

  • Snij de venkel in gelijke stukken. Het kontje en de uitgroeisels gebruik je niet. Bewaar dit eventueel voor een soep.
  • Bak de venkel ongeveer 10 minuten rondom bruin in de grote pan. Op redelijk hoog vuur in een eetlepel roomboter en milde olijfolie.
  • Kruid ondertussen de kip met paprikapoeder, zwarte peper en een beetje zout. Bak in de kleinere pan met een beetje olijfolie.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Leg de kip bij de venkel. Schraap de aanbaksels los. Giet het sap, de maple syrup en de sojasaus in de pan en kook een beetje in.
    Bij gebruik van zoetstof als Magicle Maple hoef je niet in te koken. Dat is al wat dikker.
  • Giet de saus bij de venkel en kip. Laat nog een minuut of 10 tot 15 stoven tot de venkel zacht is. Liefst met een deksel erop met een kier (een beetje open).

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

In afwijking op standaard hieronder: voedingswaarde is berekend met ahornsiroop.

Voedingswaarde

Calorieën: 409kcal | Koolhydraten: 12gr | Eiwitten: 26gr | Vetten: 27gr | Verzadigd vet: 7g | MO vet: 6g | EO vet: 11g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 684IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 41mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 431mg | Magnesium: 58mg | Kalium: 929mg | Calcium: 85mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 54µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 309mg | Selenium: 29µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven