Kip kebab met knoflooksaus in een ‘wrap’ van ijsbergsla
Het bekende broodje kebab waarbij je de pita, wrap of de Turkse pizza vervangt door een blad ijsbergsla. Voor mij altijd een makkelijke ‘go to’ waarbij ik gewoon met iedereen mee kan eten. Want van de kip, de kruiden en de knoflooksaus geniet ik volop.
De kip kun je marineren in knoflook en een zelfgemaakt kruidenmix. Je zult zien dat je vanzelf je eigen richting vindt, zie mijn kruidenmix als een mooi vertrekpunt. Mag het voor jou wat pittiger, exotischer, zoeter…? Experimenteer!
De knoflooksaus maak ik simpelweg van mayonaise met knoflook, peterselie en bieslook. Mag het wat pittiger? Denk dan ook eens aan harissa.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm. Door de chilivlokken niet strikt paleo. Maar omdat veel mensen die paleo eten wél af en toe (zongrijpte) peper eten heb ik het toch het predikaat paleo meegegeven.
Voor strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade kun je de chili vlokken weglaten.
Kip kebab met knoflooksaus in een wrap van ijsbergsla
Benodigdheden
- knoflookpers
- grote kom
Ingrediënten
- 600 gr (échte scharrel) kipdijfilet
- 4 teentjes knoflook
- 8 bladen ijsbergsla
- Kebab kruidenmix
- 4 el milde olijfolie voor de marinade
Knoflooksaus
- 8 el mayonaise
- 6 teentjes knoflook
- 2 el bieslook
- 2 el peterselie
Kruidenmix
- 1 el paprikapoeder
- 1 el chilivlokken
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl korianderzaad gemalen
- 1 tl komijnzaad gemalen
- 1 tl peterselie
- 1 tl rozemarijn
- ½ tl kaneel
- ½ tl kardemom
- snuf zout roze Himalaya of Keltisch zee
- snuf zwarte peper korrels
Voor strikt paleo en 'vrij van' nachtschade
- variant GEEN chilivlokken en paprikapoeder
Bereiding
- Meng alle kruiden voor de kruidenmix. Pers de eerste 4 teentjes knoflook. Knip de kipdijfilet in stukjes. Meng alles in een grote kom door elkaar met de olie. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast, maar liever zo lang mogelijk.
- Pers de volgende 6 teentjes knoflook. Meng dit door de mayonaise, samen met de peterselie en de bieslook. Laat minimaal een uur de smaken in elkaar trekken.
- Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Warm de pan op. Eventueel met nog wat extra olie. Als de pan goed heet is kun je het vlees er in doen. Zorg dat de hele bodem bedekt is. Nu niet roeren, maar even goed door laten bakken. Daarna pas roeren en de stukjes omdraaien. Dit is dus anders dan wanneer je 1 stuk vlees in een ruime pan bakt. Dan is de hele pan heet en schroei je het vlees op die manier goed dicht. In een volle pan met stukjes werkt het juist andersom.
- Laat in een kwartier tot 20 minuten gaar bakken.
- Leg twee slabladen op een bord. Schep de kip erop met wat knoflooksaus.
- Vouw het blad dicht als een loempia of spring roll. Eerst een stuk aan de onderkant over het vlees vouwen dan de zijkanten dicht vouwen en dan het geheel vanaf boven bedekken.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!