| | | |

Kip kebab met knoflooksaus in een ‘wrap’ van ijsbergsla

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Het bekende broodje kebab waarbij je de pita, wrap of de Turkse pizza vervangt door een blad ijsbergsla. Voor mij altijd een makkelijke ‘go to’ waarbij ik gewoon met iedereen mee kan eten. Want van de kip, de kruiden en de knoflooksaus geniet ik volop.

De kip kun je marineren in knoflook en een zelfgemaakt kruidenmix. Je zult zien dat je vanzelf je eigen richting vindt, zie mijn kruidenmix als een mooi vertrekpunt. Mag het voor jou wat pittiger, exotischer, zoeter…? Experimenteer!

De knoflooksaus maak ik simpelweg van mayonaise met knoflook, peterselie en bieslook. Mag het wat pittiger? Denk dan ook eens aan harissa.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm. Door de chilivlokken niet strikt paleo. Maar omdat veel mensen die paleo eten wél af en toe (zongrijpte) peper eten heb ik het toch het predikaat paleo meegegeven.

Voor strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade kun je de chili vlokken weglaten.

Kip kebab met knoflooksaus in een wrap van ijsbergsla

Marjolein
Lekker broodje kip kebab, maar dan niet in een wrap of pita maar in ijsbergsla. Met een zelfgemaakte kruidenmix en met knoflooksaus van mayonaise.
5 van 1 stem
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks, Wrap
Gang Hoofd: vlees & kip, Lunch
Keuken Middenoosters, Turks
Porties 4 personen
Calorieën 365 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Knoflooksaus

  • 8 el mayonaise
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el bieslook
  • 2 el peterselie

Kruidenmix

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilivlokken
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl rozemarijn
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl kardemom
  • snuf zout roze Himalaya of Keltisch zee
  • snuf zwarte peper korrels

Voor strikt paleo en 'vrij van' nachtschade

  • variant GEEN chilivlokken en paprikapoeder

Bereiding
 

  • Meng alle kruiden voor de kruidenmix. Pers de eerste 4 teentjes knoflook. Knip de kipdijfilet in stukjes. Meng alles in een grote kom door elkaar met de olie. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast, maar liever zo lang mogelijk.
  • Pers de volgende 6 teentjes knoflook. Meng dit door de mayonaise, samen met de peterselie en de bieslook. Laat minimaal een uur de smaken in elkaar trekken.
  • Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Warm de pan op. Eventueel met nog wat extra olie. Als de pan goed heet is kun je het vlees er in doen. Zorg dat de hele bodem bedekt is. Nu niet roeren, maar even goed door laten bakken. Daarna pas roeren en de stukjes omdraaien.
    Dit is dus anders dan wanneer je 1 stuk vlees in een ruime pan bakt. Dan is de hele pan heet en schroei je het vlees op die manier goed dicht. In een volle pan met stukjes werkt het juist andersom.
  • Laat in een kwartier tot 20 minuten gaar bakken.
  • Leg twee slabladen op een bord. Schep de kip erop met wat knoflooksaus.
  • Vouw het blad dicht als een loempia of spring roll. Eerst een stuk aan de onderkant over het vlees vouwen dan de zijkanten dicht vouwen en dan het geheel vanaf boven bedekken.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 365kcal | Koolhydraten: 2gr | Eiwitten: 25gr | Vetten: 28gr | Verzadigd vet: 7g | MO vet: 6g | EO vet: 12g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 988IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 5mg | Vitamine D: 0.2µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 135mg | Magnesium: 38mg | Kalium: 381mg | Calcium: 35mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 8µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 253mg | Selenium: 29µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven