| | |

Kikkererwten salade met gepofte paprika, artisjok, olijven, rucola en pesto rosso

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Zomerse salade bomvol smaak en toch snel gemaakt. Ik haalde stiekem best veel uit een potje. Twee dingen kosten wel wat tijd: de gepofte paprika en de pesto. Van beide kun je meer maken dan je voor de salade nodig hebt. Ik bewaar dit dan maximaal een week in de koelkast. Langer kan misschien ook maar dat haal ik nooit. Verder met kikkererwten uit blik. In een stoofschotel gebruik ik gedroogde kikkererwten maar in een salade kies ik voor gemak. De artisjok en olijven komen uit een potje.

Gepofte paprika

Niet veel werk. Kost een uurtje tijd, dat is vooral tijd dat de oven het doet. Ik maak meestal wat meer dan ik nodig heb en dan kan het best een paar dagen bewaren: afgedekt onder een laagje olie in de koelkast.

Pesto rosso

Ook de pesto rosso is het lekkerste alsje het even zelf maakt. Maar dat is een kwestie van bij elkaar gooien in een kleine keukenmachine. Ook dit kun je bewaren in de koelkast. En ook dit gaat bij mij nooit langer mee dan een paar dagen.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatbeperkt. Zuivelvrij met edelgist als topping en in de pesto.

Kikkererwtensalade met gepofte paprika, artisjok, olijven, rucola en pesto rosso

Marjolein
PLekker zomerse, Mediterrane salade van kikkererwten met gepofte paprika, artisjok, olijven en pesto rosso. Met een topping van Pecorino of edelgist.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Vegan
Trefwoord BBQ, Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 277 kcal

Benodigdheden

  • mengkom
  • zeefje

Ingrediënten
  

Voor vegan

Bereiding
 

  • Spoel de kikkererwten uit in een zeefje en laat uitlekken.
  • Scheur de paprika's in reepjes. Snij de artisjokken in grove stukken. Schaaf de Pecorino (als je die gebruikt).
  • Meng de kikkererwten met de pesto, de olijfolie en citroensap.
  • Meng de rucola erdoor met de paprika, olijven en artisjokken.
  • Schep op de borden en top af met de kaas of edelgist.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 277kcal | Koolhydraten: 26gr | Eiwitten: 12gr | Vetten: 10gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 2g | EO vet: 6g | Vezels: 11gr | Vitamine A: 229IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine C: 6mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 1.122mg | Magnesium: 65mg | Kalium: 390mg | Calcium: 84mg | Koper: 0.5mg | Foliumzuur: 218µg | IJzer: 4mg | Fosfor: 212mg | Selenium: 5µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven