Kersenpudding met witte chocola (lowcarb en zuivelvrij)
Fluweelzachte pudding van kersen, kokosmelk en witte chocola. Een heel lief toetje! En helemaal zuivelvrije, glutenvrij en zonder suiker. Lowcarb en paleo.
Witte chocola
Witte chocola wordt normaal gesproken gemaakt van cacaoboter, suiker en melkpoeder. Maar ik heb een witte chocola gevonden zonder melk en zonder suiker. Gezoet met erythritol. De basis is van biologische cacaoboter, kokosmelkpoeder en MCT olie. Het heet Funky Fat Choc.
Je kunt deze chocola met 10% korting bestellen op op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10% .
Gelatine
Er zijn verschillende soorten gelatine te koop. Van goedkopere blaadjes in de supermarkt tot wat duurdere poeders gemaakt van biologische botten. De gewone blaadjes zijn vaak gemaakt van slachtafval uit de bio industrie. De duurdere poeders zijn vaak gemaakt van grasgevoerde runderen.
Voor de functionaliteit in het recept maakt het niet uit of je gewone blaadjes gebruikt of gelatine poeder. De hoeveelheid meet je op basis van gewicht. Zes blaadjes wegen ongeveer hetzelfde als één eetlepel en zijn gemiddeld geschikt voor 500 ml.
Dieet en ‘vrij van’
Dit recept is paleo. Lowcarb, maar niet strikt koolhydraatarm (kha). Kersen bevatten 11,5 gram koolhydraten per 100 gram en worden daardoor gezien als koolhydraatbeperkt (khb). Maak hierin je eigen keuze en let op je dagwaarden.
Niet vegan of laag-histamine door de gelatine. Deze kun je eventueel vervangen door agaragar. Mijn verwachting is dat je dan 1 gram nodig hebt (4 velletjes gelatine is doorgaans te vervangen door 1 gram agaragar). Maar let op: ik heb dit niet zelf uitgeprobeerd!
Kersenpudding met witte chocola (lowcarb en zuivelvrij)
Benodigdheden
- koelkast
- steelpannetje + lepel
- zeefje
- mooie glaasjes
- kommetje + koud water
- optioneel: rasp
Ingrediënten
- 300 gr kersen ontpit gewogen
- 100 gr witte chocola suikervrij, keto en vegan: 10% korting met code Eetlekkeranders10
- 400 ml kokosmelk = 1 blik
- 4 blaadjes gelatine
Bereiding
- Was en ontpit de kersen.
- Bij gebruik van gelatine blaadjes: Leg de blaadjes in een kommetje koud water.
- Doe de kersen met de kokosmelk in een steelpannetje. Breng licht aan de kook. Pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Kleine stukjes zeef je er straks nog uit.
- Voeg de chocola toe.
- Bij blaadjes: knijp het vocht uit de gelatine blaadjes. Voeg de zachte blaadjes of het gelatinepoeder toe. Laat het heel licht tegen de kook aankomen (af en toe een bubbeltje is voldoende, niet doorkoken) en roer tot alles door elkaar gesmolten is.
- Zet het vuur uit en laat 15 minuten afkoelen.
- Verdeel over de 4 glaasjes door het mengsel door een zeefje te gieten.
- Zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!