Kersenpudding met witte chocola (lowcarb & zuivelvrij)
Fluweelzachte pudding van kersen, kokosmelk en witte chocola. Een heel lief toetje! En helemaal zuivelvrije, glutenvrij en zonder suiker. Lowcarb.
Gelatine
Er zijn verschillende soorten gelatine te koop. Van goedkopere blaadjes in de supermarkt tot wat duurdere poeders gemaakt van biologische botten. De gewone blaadjes zijn vaak gemaakt van slachtafval uit de bio industrie. De duurdere poeders zijn vaak gemaakt van grasgevoerde runderen. Voor de functionaliteit in het recept maakt het niet uit of je gewone blaadjes gebruikt of gelatine poeder. De hoeveelheid meet je op basis van gewicht. Zes blaadjes wegen ongeveer hetzelfde als één eetlepel en zijn gemiddeld geschikt voor 500 ml.
Witte chocola
Witte chocola is wel redelijk lowcarb te koop, maar bevat meestal toch net iets meer koolhydraten. Het wordt over het algemeen gemaakt van cacaoboter (het vet uit de boon), melkpoeder en witte suiker (dit wordt dan vervangen). De laagste die ik ken is van Funky Fat Choc (6,2 gr khd per 100 gram). Normaal onder meer te koop bij Puur Mieke, maar op dit moment overal uitverkocht. Lowcarbcenter heeft twee soorten laag in koolhydraten: een reep witte chocolade van Steviala (23) en een reep witte chocolade van Luxury (10).

Kersenpudding met witte chocola (lowcarb en zuivelvrij)
Benodigdheden
- koelkast
- steelpannetje + lepel
- zeefje
- mooie glaasjes
- kommetje + koud water
- optioneel: rasp
Ingrediënten
- 300 gr kersen ontpit gewogen
- 100 gr witte chocola suikervrij, keto en vegan: 10% korting met code Eetlekkeranders10
- 400 ml kokosmelk = 1 blik
- 4 blaadjes gelatine
Bereiding
- Was en ontpit de kersen.
- Bij gebruik van gelatine blaadjes: Leg de blaadjes in een kommetje koud water.
- Doe de kersen met de kokosmelk in een steelpannetje. Breng licht aan de kook. Pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Kleine stukjes zeef je er straks nog uit.
- Voeg de chocola toe.
- Bij blaadjes: knijp het vocht uit de gelatine blaadjes. Voeg de zachte blaadjes of het gelatinepoeder toe. Laat het heel licht tegen de kook aankomen (af en toe een bubbeltje is voldoende, niet doorkoken) en roer tot alles door elkaar gesmolten is.
- Zet het vuur uit en laat 15 minuten afkoelen.
- Verdeel over de 4 glaasjes door het mengsel door een zeefje te gieten.
- Zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!