Kefirsmoothie met bosbessen

Heerlijk verfrissende smoothie of milkshake van kefir met bevroren wilde bosbessen. Ik maakte hem met grasgevoerde A2 melkkefir. Maar drink je helemaal geen zuivel dan kun je deze smoothie maken met een combinatie van plantaardige yoghurt en waterkefir.

Dieet en ‘vrij van’

Lowcarb. Voor koolhydraatarm iets minder melkkefir gebruiken als je je houdt aan de norm van 100 gram zuivel per dag.

Paleo, vegan en zuivelvrij als je kiest voor de plantaardige variant. AIP als je kiest daarbij voor kokosyoghurt.

Kefirsmoothie met bosbessen

Marjolein
Heerlijke koude smoothie van kefir met wilde bosbessen. Met melkkefir of met plantaardige yoghurt en waterkefir.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Out of the box
Gang Drankjes, Ontbijt
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 114 kcal

Benodigdheden

  • blender

Ingrediënten
  

  • 150 ml melkkefir liefst grasgeveord en A2
  • of 75 ml yoghurt, plantaardig
  • + 75 ml waterkefir
  • 100 gr wilde bosbes (blauwe bes) doosje uit de vriezer

Bereiding
 

  • Meng alle ingrediënten in de blender.

Notities

Voor een ijskoude milkshake kun je bosbessen gewoon bevroren gebruiken!

Voedingswaarde

Calorieën: 114kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept