Kefirsmoothie met bosbessen
Heerlijk verfrissende smoothie of milkshake van kefir met bevroren wilde bosbessen. Ik maakte hem met grasgevoerde A2 melkkefir. Maar drink je helemaal geen zuivel dan kun je deze smoothie maken met een combinatie van plantaardige yoghurt en waterkefir.
Dieet en ‘vrij van’
Lowcarb. Voor koolhydraatarm iets minder melkkefir gebruiken als je je houdt aan de norm van 100 gram zuivel per dag.
Paleo, vegan en zuivelvrij als je kiest voor de plantaardige variant. AIP als je kiest daarbij voor kokosyoghurt.

Kefirsmoothie met bosbessen
Heerlijke koude smoothie van kefir met wilde bosbessen. Met melkkefir of met plantaardige yoghurt en waterkefir.
Benodigdheden
- blender
Ingrediënten
- 150 ml melkkefir liefst grasgeveord en A2
- of 75 ml yoghurt, plantaardig
- + 75 ml waterkefir
- 100 gr wilde bosbes (blauwe bes) doosje uit de vriezer
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in de blender.
Notities
Voor een ijskoude milkshake kun je bosbessen gewoon bevroren gebruiken!
Voedingswaarde
Calorieën: 114kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!