Kefir matcha smoothie met avocado en limoen

Sinds een week drink ik weer zuivel. Ik heb namelijk grasgevoerde, biologische A2 kefir gevonden. Heerlijk zeg! Maar je kunt ook een combinatie van kokosyoghurt en waterkefir nemen voor een paleo en vegan variant.

Eerder maakte ik al een eenvoudige smoothie met kefir en een flinke hand wilde bosbessen uit de vriezer. Vandaag had ik er iets specialers van gemaakt. Met avocado, limoen en… matcha!

A2 zuivel

De term A2 heeft betrekking op de samenstelling van de caseïne (eiwit) in de melk. Alleen speciale koeien rassen kunnen A2 melk geven. De meeste koeien in Nederland geven melk met A1 caseïne. Veel mensen, waaronder ik, kunnen A1 caseïne niet goed verdragen. Lees meer over A1 en A2 caseïne.

Matcha

Matcha is Japanse groene thee in poedervorm. Als je er thee van zet klop je het poeder schuimig in water. Het poeder drink je dus op. Daardoor kun je het ook heel makkelijk verwerken in ijs, in cake of zoals hier in een shake. Ik heb de mijne bij Pit&Pit gekocht.

Avocado

Gebruik een rijpe, zachte avocado. Voor een ijskoude shake snij je de avocado in kleine stukjes die je één à twee uur van tevoren in de vriezer legt.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatbeperkt met melkkefir. Voor paleo en vegan kun je combinatie maken van kokosyoghurt en waterkefir. Als je je bij koolhydraatarm houdt aan maximaal 100 ml zuivel per dag kun je ook combineren met kokosyoghurt en waterkefir.

Kefir matchasmoothie met avocado en limoen

Marjolein
Heerlijke gezonde smoothie van kefir met avocado, een beetje limoensap en een theelepeltje matcha.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Out of the box
Gang Drankjes
Keuken Aziatisch, Europees, Japans
Porties 2 personen
Calorieën 232.1 kcal

Benodigdheden

  • blender

Ingrediënten
  

  • 300 ml melkkefir
  • 1 avocado
  • 1 limoen, sap van
  • 2 tot 3 tl matcha

Voor paleo en vegan

  • 150 ml kokosyoghurt
  • 150 ml waterkefir geen melkkefir

Bereiding
 

  • Voeg alle ingrediënten samen en blend.
  • Voor een koude milkshake de avocado eerst in kleine stukjes snijden en één à twee uur laten bevriezen tot ijskoud maar nog keihard.

Voedingswaarde

Calorieën: 232.1kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept