| | | |

Kabeljauw pakketje met blauwe kaas en citroen – ‘en papillotte’ in de oven of op de BBQ

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijke en snelle manier om kabeljauw te maken: als pakketje in de oven of op de BBQ. Ook wel ‘en papillotte’ genoemd. Blauwe kaas is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij kabeljauw maar de smaken passen erg mooi bij elkaar. De andere ingrediënten hou je subtiel: een beetje citroen, hele dunne ui ringetjes, wat verse oregano en tijm, zout en olijfolie.

En papillote

Jw vouwt het pakketje luchtdicht in elkaar. Zo stoom je de vis en blijft hij smeuïg. Dat versterkt je nog door de blauwe kaas en de olijfolie. Een kwartiertje de i en in of op de BBQ is genoeg.

Bakpapier voor de oven

Als het pakketje de oven in gaat kun je bakpapier gebruiken. Ik neem daarvoor dit ongebleekt en PFAS vrij bakpapier.

Aluminiumfolie voor de BBQ

Als het pakketje de BBQ op gaat kun je aluminiumfolie gebruiken. Leg het pakketje op indirect vuur, liefst met de deksel dicht.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koohydraatarm. Vrij van koemelk en A1 caseïne met blauwe schapenkaas als Roquefort. Dit bevat ook weinig tot geen lactose, maar check dit bij een goede kaasboer.

Kabeljauw pakketje met blauwe kaas en citroen – ‘en papillotte’ in de oven of op de BBQ

Marjolein
Makkelijke en snelle kabeljauw pakketjes voor in de oven of op de BBQ. En papillotte met blauwe kaas, rode ui, citroen, oregano en olijfolie.
5 van 2 stemmen
Vooraf 2 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 17 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Nachtschade, Noten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vlees, Zaden
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Ovenschotel
Gang Hoofd: vis & garnalen, Lunch
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 388 kcal

Benodigdheden

  • oven of BBQ
  • PFAS vrij bakpapier voor de oven
  • aluminiumfolie voor de BBQ
  • rasp
  • scherp mes
  • keukenpapier

Ingrediënten
  

Voor A1 caseïne en koemelkvrij

  • 75 gr Roquefort = schapenkaas

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden. Of gebruik een BBQ die al op temperatuur is.
  • Was en rasp citroen. Snij daarna in 6 dunne plakjes.
  • Snij de ui hele dunne halve ringetjes.
  • Leg twee vellen bakpapier of aluminiumfolie klaar.
  • Leg op ieder vel 3 plakjes citroen met daarover de ui.
  • Dep de kabeljauw droog en leg op de ui.
  • Kruimel de kaas over de vis.
  • Verdeel de kruiden en het zout over de kaas met een klein beetje olijfolie.
  • Vouw de pakketjes luchtdicht en zet 15 minuten in de oven. Voor de BBQ liefst met deksel dicht en op indirect vuur

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 388kcal | Koolhydraten: 6gr | Eiwitten: 35gr | Vetten: 25gr | Verzadigd vet: 15g | MO vet: 1g | EO vet: 7g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 949IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 33mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 1800mg | Magnesium: 65mg | Kalium: 581mg | Calcium: 551mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 53µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 509mg | Selenium: 44µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven