Kabeljauw pakketje met blauwe kaas en citroen – ‘en papillotte’ in de oven of op de BBQ
Makkelijke en snelle manier om kabeljauw te maken: als pakketje in de oven of op de BBQ. Ook wel ‘en papillotte’ genoemd. Blauwe kaas is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij kabeljauw maar de smaken passen erg mooi bij elkaar. De andere ingrediënten hou je subtiel: een beetje citroen, hele dunne ui ringetjes, wat verse oregano en tijm, zout en olijfolie.
En papillote
Jw vouwt het pakketje luchtdicht in elkaar. Zo stoom je de vis en blijft hij smeuïg. Dat versterkt je nog door de blauwe kaas en de olijfolie. Een kwartiertje de i en in of op de BBQ is genoeg.
Bakpapier voor de oven
Als het pakketje de oven in gaat kun je bakpapier gebruiken. Ik neem daarvoor dit ongebleekt en PFAS vrij bakpapier.
Aluminiumfolie voor de BBQ
Als het pakketje de BBQ op gaat kun je aluminiumfolie gebruiken. Leg het pakketje op indirect vuur, liefst met de deksel dicht.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en koohydraatarm. Vrij van koemelk en A1 caseïne met blauwe schapenkaas als Roquefort. Dit bevat ook weinig tot geen lactose, maar check dit bij een goede kaasboer.
Kabeljauw pakketje met blauwe kaas en citroen – ‘en papillotte’ in de oven of op de BBQ
Benodigdheden
- oven of BBQ
- PFAS vrij bakpapier voor de oven
- aluminiumfolie voor de BBQ
- rasp
- scherp mes
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 kabeljauwhaasjes
- 75 gr blauwe kaas
- ½ kleine rode ui
- 1 citroen
- 4 takjes tijm
- 2 grote takjes oregano
- 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
- 2 kleine scheutjes extra vierge olijfolie
Voor A1 caseïne en koemelkvrij
- 75 gr Roquefort = schapenkaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden. Of gebruik een BBQ die al op temperatuur is.
- Was en rasp citroen. Snij daarna in 6 dunne plakjes.
- Snij de ui hele dunne halve ringetjes.
- Leg twee vellen bakpapier of aluminiumfolie klaar.
- Leg op ieder vel 3 plakjes citroen met daarover de ui.
- Dep de kabeljauw droog en leg op de ui.
- Kruimel de kaas over de vis.
- Verdeel de kruiden en het zout over de kaas met een klein beetje olijfolie.
- Vouw de pakketjes luchtdicht en zet 15 minuten in de oven. Voor de BBQ liefst met deksel dicht en op indirect vuur
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!