Ceviche van kabeljauw met watermeloen, avocado en limoen
Zacht visgerecht je voor warme dagen. Geïnspireerd op de Peruaanse ceviche, maar dan wat zoeter en milder. In limoensap gegaarde kabeljauw met een klein gesnipperd rood uitje, wat chilivlokken, watermeloen, avocado en munt.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, zuivelvrij en liwcarb (koolhydraatbeperkt). Voor strikt paleo, AIP en vrij van nachtschade de chilivlokken weglaten.
Watermeloen bevat nog best wat suikers (8 gr per 199 gram), net als limoen. Daarom is dit recept niet strikt koolhydraatarm.
Kabeljauw ceviche van watermeloen, avocado en limoen
Benodigdheden
- kommetje
- 2 leuke glaasjes
Ingrediënten
- 1 kabeljauwhaasje
- 3 limoenen, sap van
- ½ kleine rode ui
- 1 tl chilvlokken
- 1 avocado
- 100 gr watermeloen
- 1 handje verse munt
Voor strikt paleo, AIP en vrij van nachtschade
- variant GEEN chilivlokken
Bereiding
- Knijp een limoen ui in een bakje. Vis de putjes eruit
- Snij de vis in hapklare stukjes en meng met de limoen.
- Snipper de ui fijn en meng met de chilivlokken door de vis. Zet minimaal een uur in de koelkast.
- Snij de avocado en watermeloen in stukjes. Scheur of knip de muntblaadjes fijn. Meng door elkaar.
- Vul de glaasjes met de vis en het fruit. Lepel een beetje van het marinadevocht erop. Garneer met een takje hele muntblaadjes.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!