| | | | | |

Italiaanse eisoep

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Straciatella alla Romana, oftewel Italiaanse eisoep. Ook wel Italian egg dropsoup genoemd. Vaak is de basis een klassieke tomatensoep van runderbouillon. Maar het gaat om wat er nog meer in zit… Ei!

De soep is heel simpel zelf te maken. En helemaal glutenvrij, zuivelvrij, paleo én koolhydraatarm. Een makkelijk en snel recept dat toch heel verrassend is.

Straciatella

Als je deze soep voor het eerst geserveerd krijgt zie je misschien niet meteen wat die straciatella sliertjes zijn. Ze zijn romig en maken de soep wat dikker. Het is ontzettend smaakvol. Dan blijken die sliertjes gewoon gemaakt te zijn gemaakt van ei! Ze ontstaan door een geklutst ei in draaiende, kokende bouillon te gieten.

Basis van de soep

De beschrijving van dit recept gaat ervan uit dat je al een runderbouillon of licht gevulde tomatensoep hebt staan. Licht gevuld, want als je het ei erbij doet wordt het al dik genoeg. Als je groenten gebruikt in je basis is het het mooiste om dit even te pureren, dan komen de sliertjes het best tot hun recht.

Een mooie basis is bottenbouillon aangevuld met wat tomaat of passata. Een andere mooie basis is die van de boerenkoolsoep, dan beter zonder vlees van de schenkel en iets minder groente.

Dieet en ‘vrij van’

Paleo afhankelijk van de basis. Voor strikt paleo laat je de tomaten weg en werk je met vlees- of groentebouillon.

Italiaanse eisoep (Straciatella alla Romana)

Marjolein
Een Italiaanse soep met zeer interessante sliertjes erin… En het is geen vermicelli of pasta, maar ei! De basis is een runderbouillon met tomaat. Vaak afgemaakt met peterselie en basilicum. Verder kan je zo creatief zijn als je zelf wilt.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Paleo
Trefwoord Kerst, Pasen
Gang Soepen
Keuken Europees, Italiaans
Porties 2 personen
Calorieën 72 kcal

Benodigdheden

  • soeppan
  • kom + garde

Ingrediënten
  

  • 500 ml tomatensoep of grasgevoerde bottenbouillon met groente
  • 2 eieren
  • handje basilicum
  • handje peterselie

Bereiding
 

Voor dit recept ga ik er vanuit dat je al een runder (botten)bouillon of een tomatensoep hebt staan.

    Voor het afmaken van de stracciatella:

    • Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum in niet al te kleine stukjes. Hou een takje en wat hele blaadjes over voor garnering.
    • Kluts de eieren in een kommetjes. Verhit de soep tot tegen het kookpunt.
    • Breng met een garde de soep in beweging. Een mooie draaikolk werkt het fijnst. Giet nu in een klein straaltje het ei erbij.
    • Maak vlak voor opdienen af met de peterselie en de basilicum.

    KORTINGSCODES

    Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

    Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
    Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

    Notities

    Een mooie basis is bottenbouillon aangevuld met wat tomaat of passata. Een andere mooie basis is die van de boerenkoolsoep, dan beter zonder het vlees van de schenkel (bijvoorbeeld meer mergpijp) en ietsje minder groente.

    Voedingswaarde

    Calorieën: 72kcal

    Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

    Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

    Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
    Vragen?

    Eén reactie

    5 from 2 votes (1 rating without comment)

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Sterren geven