Info blog: uitleg en tips over voeding

Hier vind je uitleg en achtergrondinformatie over voeding (en voedselintoleranties) en over verschillende eetstijlen (diëten). Daarnaast heb ik praktische tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld over het vervangen van meel, zuivel, ei en suiker.

Voeding en intoleranties

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Eetstijlen en diëten

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Melk, ei, suiker vervangen

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Meel vervangen

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Lowcarb

Lowcarb is de Engelse benaming voor alle ‘diëten’ met een verlaagde inname van koolhydraten (suikers en zetmelen). Het woord dieet betekent oorspronkelijk ‘datgene wat je eet’. Het wordt nu vaak gebruik als ‘methode om af te vallen’. Maar een lowcarb dieet is absoluut geen crashdieet. Het is een leefstijl. Een gezonde lowcarb leefstijl is zelfs niet (alleen) bedoeld om af te vallen. Je kunt er ook stabiel mee blijven of zelfs aankomen.

Meteen aan de slag? Kijk bij de lowcarb recepten (koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt).

Meer lezen?

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Paleo

Paleo = geen zuivel, (pseudo)granen, peulvruchten en nachtschade. In mijn recepten soms met rauwe grasboter en met mate rode peper/paprika/tomaat. AIP = strikter dieet: ook geen noten, zaden en eieren?

Geen resultaat voor deze zoekopdracht