| |

Koolhydraatarme Indonesische nasi goreng van bloemkoolrijst

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Nasi goreng is Indonesische gebakken rijs met groente. Waar alle smaken van de Indische keuken in terugkomen. Rijst past niet in een koolhydraatarme of paleo eetstijl. Toch eet ik nog lekker nasi goreng: met bloemkoolrijst.

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst kun je kant en klaar kopen, maar het is in de keukenmachine erg eenvoudig om zelf te maken. Gebruik dan ook de stronken. Afhankelijk van je keukenmachine kan het handig zijn de stronken en de roosjes apart te vermalen.

Koolhydraatarm Indonesisch

Alleen de rijst vervangen is niet genoeg om nasi goreng koolhydraatarm te maken. In de Indonesische keuken gebruik je vaak sambal en ketjap manis. Gebakken sambal is niet alleen rode peper, het bevat geel.ui maar vooral veel suiker. En ketjap bestaat bijna helemaal uit suiker.

Koolhydraatarme ketjap manis

Mijn recept voor koolhydraatarme ketjap bevat zoetstof in plaats van suiker. Met wat agar agar en xanthaangom om de saus meer structuur te geven.

Koolhydraatarme sambal

Ui is vrij essentieel in een gebakken sambal. Ui is in kleine hoeveelheden als smaakmaker ‘gedoogd’ voor kha. De suiker kun je vervangen door erythritol. Dit is het recept om zelf sambal badjak te maken die zoveel mogelijk voldoet aan jouw eetstijl.

Indonesische bloemkoolnasi goreng

Marjolein
Bloemkool nasi goreng. Een simpel recept voor een snel te maken, Indisch bijgerechtje of een kleine lunch. Met zelfgemaakte sambal en ketjap. Zo koolhydraatarm mogelijk.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks, Eénpans, Umami
Gang Bijgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch, Indonesisch
Porties 1 persoon
Calorieën 117 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Optioneel

  • variant wat groene groenten zoals een half bosuitje, wat preiringetjes, doperwten (khb) of stukjes haricots verts

Bereiding
 

  • Warm de pan op en doe er een lepel kokosolie in.
  • Snij de ui in dunne ringen en bak net iets langer dan glazig maar nog niet bruin.
  • Voeg dan de sambal toe en verwarm even mee.
  • Snij de rode peper en pers de knoflook. Bak samen met de bloemkoolrijst voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg op het laatst een scheutje ketjap toe, of sojasaus met karamel zoetstof.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 117kcal | Koolhydraten: 8gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 0.1g | EO vet: 0.1g | Vezels: 6gr | Vitamine A: 113IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 101mg | Vitamine E: 0.2mg | Natrium: 109mg | Magnesium: 43mg | Kalium: 739mg | Calcium: 77mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 120µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 124mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

3 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven