| | |

Koolhydraatarme Indiase kipcurry met spinazie in kokosmelk

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een heerlijk stoofpotje van kipdijfilet en spinazie in kokosmelk. Met een smaakexplosie aan Indiase specerijen. Dit gerechtje is heerlijk basic en maak ik vaak. Perefct als je koolhydraatarm eet. Een zuivelvrij.

Indiase kipcurry met spinazie

Lekker met

Lekker met bloemkool couscous (kha) of gebakken pompoen (kha en paleo). Met zoete aardappel puree of gebakken zoete aardappel (khb en paleo). Als je alleen glutenvrij ook eet lekker met rijst of gewone aardappeltjes.

Kippendijen

Zelf maak ik mijn kipcurry niet van kipfilet maar van kipdijfilet. Dat is wat vetter. Het wordt daardoor niet droog en blijft lekker smaakvol. Ik bestel vaak bij Grutto. Dat is biologisch scharrel vlees van dieren die echt buiten hebben mogen leven.

Welke smaken bevat een curry?

Bij een curry kun je een recept altijd als leidraad zien. Afhankelijk van je smaak, hoeveel tijd je hebt en wat je nog hebt liggen pas je het recept aan. Onmisbare vérse ingrediënten zijn ui, knoflook, gember en een vorm van peper: rawit of een gewone Spaanse peper. Onmisbare gedroogde specerijen in een Indiase curry zijn: kurkuma, korianderzaad, komijnzaad en een vorm van cayenne peper of chilipoeder. Hou je niet van pittig? Dan vervang je de chilipoeder voor paprikapoeder. Al deze specerijen zijn gewoon te koop bij de supermarkt. Zelf bestel ik meestal online, daar zijn ze vaak veel goedkoper.

Meer bijzondere specerijen

Als optioneel gebruik ik hier ook curryblaadjes en fenegriek zaadjes. Heb je dit niet in huis? Maar het dan gewoon zonder.

Hoe bouw je een curry op?

In veel curry’s kun je de saus gewoon in één keer maken. Dan begin je met het roosteren van hele specerijen (komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kardemombolletjes). Dan bak je ui, knoflook, gember en verse peper. Daar voeg je vervolgens gemalen, gedroogde specerijen aan toe en dat blus je af. Hier kun je het jezelf makkelijk maken door alles toe te voegen na het aanbraden van de kip.

Andere koolhydraatarme Indiase curry

Indiase kipcurry in kokosmelk in gietijzeren pan, rechtop genomen

Indiase kipcurry met spinazie

Marjolein
Indiaas stoofpotje van kipdijfilet, spinazie en kokosmelk. Met ui, knoflook, gember, komijn, korianderzaad en kurkuma.
5 van 2 stemmen
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Curry, Eénpans
Gang Hoofd: vlees & kip
Keuken Indiaas, Middenoosters
Porties 2 personen
Calorieën 471 kcal

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Snipper de ui en bak op redelijk hoog vuur glazig.
  • Rasp de gember, pers de knoflook en voeg toe.
  • Knip de kip in stukken (bij kipdijfilet vind ik knippen makkelijker dan snijden). Schuif de ui opzij en bak in de vrijgekomen ruimte de kip rondom aan.
  • Meng de gemalen specerijen door elkaar en voeg toe aan de kip. Blus af met de kokosmelk en zet het vuur lager. Laat een minuut of 10 pruttelen.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken.
  • Serveer met (bloemkool)rijst of gebakken zoete aardappel of pompoen.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 471kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

3 reacties

    1. 5 sterren
      Weer zo’n heerlijk recept! 5 sterren van mij dus, 😉 Wij hebben ’t gegeten met sperziebonen (had geen spinazie in huis) en bloemkoolrijst.

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven