IJsjes van vers fruit en kokoswater of limoensap
Gewoon heerlijk simpele ijsjes van stukjes vers fruit. De ruimte tussen de stukjes fruit vul je op met heldere vloeistof. Water kan, maar zelf had ik een keer kokoswater en eerder had ik water met limoensap.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, zuivelvrij, paleo, AIP en vegan. Voor koolhydraatarm rood fruit gebruiken: alles wat in Engeland ‘berries’ heet. Dus geen kiwi maar wel bosbes, aardbei, aalbes, braam of framboos.
Voor laag histamine neem je fruit met een lage SIGHI score, zoals bosbessen, kers of mango. Gebruik geen limoensap.
IJsjes van vers fruit met kokoswater of limoensap
Benodigdheden
- vriezer
Ingrediënten
- 1½ kiwi
- 60 gr aardbeien
- 75 gr blauwe bessen
- 150 ml kokoswater
- of 2 limoenen, sap van met water aangevuld tot 150 ml
Voor koolhydraatarm
- rood fruit, zoals bosbessen, aardbeien, bramen, frambozen of aalbessen GEEN kiwi
- kokoswater of citroensap liever GEEN limoen
Voor laag histamine
- fruit met lage SIGHI score
- kokoswater GEEN citrus (limoen, citroen)
Bereiding
- Schil de kiwi en snij in stukjes. Ontkroon de aarbeien en snij in stukjes. Zoek de kleinste blauwe bessen uit.
- Verdeel de stukjes kiwi over de vormpjes en druk aan
- Doe hetzelfde met de aardbeien.
- Leg een eerste laagje blauw bessen.
- Druk de stokjed in het fruit en verdeel de resterende blauwe bessen. Snij eventueel een aantal bedden doormidden.
- Druk de stokjes aan. Zet 3 uur in de vriezer.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!