Hasselback rode biet met knoflook
Mediterraan bietje uit de oven. Met alleen wat olijfolie, knoflook en oregano krijg je een heel verrassend gerecht.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm, paleo/AIP en vegan.

Hasselback biet met knoflook
Verrassend recept van rode biet uit de oven. Met knoflook en mediterrane kruiden.
Benodigdheden
- oven op 200 graden, ovenschaal, mesje
Ingrediënten
- 1 grote rode biet gekookt
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl oregano
- scheut milde olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de gekookte biet in de lengte door en leg de helften op een beetje olie in de ovenschaal. Snij de biet voorzichtig in, niet helemaal doorsnijden.
- Haal het velletje van de knoflook. Snij de knoflookteentjes in plakjes en stop de plakjes in de inkepingen. Bestrooi met zout en oregano.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. De knoflook is dan aan de bovenkant knapperig en de rode biet heeft nog een stevige structuur.
Notities
Varieer in kruiden: tijm, rozemarijn passen ook uitstekend. Chili flakes en zwarte peper voor extra bite. Komijn, korianderzaad en kaneel voor een Middenoosters tintje.
Voedingswaarde
Calorieën: 78.6kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!