| |

Haring salade met veldsla, grapefruit, granaatappel en dille

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Frisse, lichtzoete en zachte salade. De basis is veldsla en verder gebruik je haring, grapefruit en granaatappelpitjes. De dressing maak je van (amandel)yoghurt, extra vierge olijfolie, een beetje grapefruitsap en dille.

Kijk hier voor meer recepten met Hollandse nieuwe haring.

Granaatappel

Granaatappel is behoorlijk prijzig. Ik neem daarom altijd pitjes uit de diepvries. Net zo lekker, in kleine porties te doseren, altijd in huis en vooral: goed betaalbaar. Voor ‘vrij van’ zaden weglaten.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatbeperkt, paleo en lowcarb. Niet strikt koolhydraatarm omdat grapefruit en granaatappelpitjes allebei koolhydraatbeperkt zijn. Voor AIP en ‘vrij van’ zaden de granaatappelpitjes weglaten.

‘Vrij van’ zuivel, peulvruchten, (pseudo)granen en noten afhankelijk van gekozen yoghurt. Voor kha amandel-, soja- en kokosyoghurt. Voor paleo amandel- en kokosyoghurt. Voor AIP kokos. Voor alleen glutenvrij en vegan is ook haver geschikt.

Haring salade met veldsla, grapefruit, granaatappel en dille

Marjolein
Zachte, frisse en lichtzoete salade van Hollandse nieuwe haring met veldsla, grapefruit en granaatappelpitjes. De dressing is van (amandel)yoghurt met wat grapefruitsap en dille.
5 van 2 stemmen
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Lente en zomer, Out of the box
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 66 kcal

Benodigdheden

  • scherp mesje, garde

Ingrediënten
  

Salade

  • 1 Hollandse nieuwe haring
  • 2 volle handen veldsla
  • ½ grapefruit 4 tot 5 partjes
  • 2 el granaatappelpitjes mag uit de diepvries

Voor kha, AIP en 'vrij van' zaden

  • variant GEEN granaatappelpitjes

Dressing

  • 2 el grapefruit, sap van van de overige partjes
  • 2 el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • handje dille

Bereiding
 

  • Laat 2 eetlepels granaatappelpitjes ontdooien.
  • Schil een halve grapefruit. Snij 4 tot 5 mooie partjes en haal zo veel mogelijk de velletjes eraf. Knijp van de andere partjes het sap uit voor de dressing.
  • Haal de staart van de filets en voel even of alle graten er goed uit zijn. Snij in stukjes.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Doe de sla in een kom. Verdeel de grapefruit, de pitjes en de haring erover. Verdeel de dressing erover.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 66kcal | Koolhydraten: 12gr | Eiwitten: 1gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.2g | MO vet: 0.2g | EO vet: 1g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 1614IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.04mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.01µg | Vitamine C: 41mg | Vitamine E: 0.3mg | Natrium: 2mg | Magnesium: 12mg | Kalium: 192mg | Calcium: 33mg | Koper: 0.04mg | Foliumzuur: 18µg | IJzer: 0.2mg | Fosfor: 28mg | Selenium: 0.2µg | Zink: 0.1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven