| | |

Haring salade rode biet, appel, bosui en dilledressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een klassieke Hollandse combinatie voor een salade: nieuwe haring met rode biet, appel en ui. Heerlijk met het dat frisse zoetje van appel. Voor extra zoete knapperigheid voeg ik ook paprika toe. Voor de neem ik bosui. Dat is net iets zachter en frisser van smaak. Een eenvoudige dressing van (plantaardige) yoghurt of kwark en dille maakt het helemaal af!

Kijk hier voor meer recepten met Hollandse nieuwe haring.

Omega 3

Haring bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm.

Ook wordt haring nog redelijk duurzaam gevangen.

Dieet en ‘vrij van’

‘Vrij van’ noten en pseudogranen afhankelijk van gekozen yoghurt/kwark.

Rode paprika is een nachtschade en past niet binnen een strikt paleo dieet. Zongerijpte paprika’s bevatten eventueel wel minder anti-nutriënten. Laat het anders weg.

Dit gerecht is koolhydraatbepertkt door de appel. Alle ingrediënten zijn verder nét onder de koolhydraatarme norm van 5 gr khd per 100 gram (gekookte rode biet 4,6, bosui 4,2, rode paprika 4,3). Appel is 12 en dus khb. Voor kha kun je de appel vervangen door komkommer met schil (1,3).

Salade van Hollandse nieuwe haring met rode biet, appel, bosui en dilledressing

Een klassieke combinatie voor een salade: haring met rode biet, friszure appel en (bos)ui. Met een dressing van (plantaardige) yoghurt of kwark en verse dille.
5 van 1 stem
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees, Nederlands
Porties 2
Calorieën 643 kcal

Benodigdheden

  • kom, mes, lepeltje

Ingrediënten
  

  • 3 Hollandse nieuwe haring
  • 1 rode biet gekookt, ongeveer 100 gram
  • 1 appel liefst zoetzuur, khb
  • of ½ komkommer met schil, kha
  • 2 bosui
  • ½ rode paprika
  • 2 el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 handje verse dille
  • of 2 tl gedroogde dille

Strikt paleo, AIP en 'vrij van' nachtschade

  • variant GEEN paprika

Bereiding
 

  • Maak eerst de dressing. Meng hiervoor de yoghurt met de olijfolie en de dille.
  • Was de appel, de bosui en de paprika en snij in stukjes. Snij de biet in stukjes. Meng alles samen met de dressing.
  • Snij de haring in stukjes en voeg toe, even mengen.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 643kcal | Koolhydraten: 6gr | Eiwitten: 69gr | Vetten: 35gr | Verzadigd vet: 8g | MO vet: 8g | EO vet: 15g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 1565IU | Vitamine B1: 0.4mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 51µg | Vitamine C: 48mg | Vitamine D: 16µg | Vitamine E: 5mg | Natrium: 377mg | Magnesium: 149mg | Kalium: 1597mg | Calcium: 262mg | Koper: 0.5mg | Foliumzuur: 115µg | IJzer: 5mg | Fosfor: 937mg | Selenium: 137µg | Zink: 4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven