| | | | | |

Koolhydraatarme haring salade met rode biet, appel, bosui en dille

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een klassieke Hollandse combinatie voor een salade: nieuwe haring met rode biet, appel en ui. Heerlijk met het dat frisse zoetje van appel. Voor extra zoete knapperigheid voeg ik ook paprika toe. Voor de neem ik bosui. Dat is net iets zachter en frisser van smaak. Een eenvoudige dressing van (plantaardige) yoghurt en dille maakt het helemaal af! Koolhydraatarm met komkommer in plaats van appel.

Kijk hier voor meer recepten met Hollandse nieuwe haring.

Omega 3

Haring bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm. Ook wordt haring nog redelijk duurzaam gevangen.

Is appel koolhydraatarm?

Dit gerecht is koolhydraatbepertkt door de appel. Voor strik koolhydraatarm kun je de appel vervangen door komkommer met schil.

Is rode biet koolhydraatarm

Bietjes kun je natuurlijk zelf koken. Maar soms maak ik het mezelf gemakkelijk met kant en klaar. Bij de supermarkt zijn biologische vacuüm verpakte gekookte bietjes te koop. Met bietjes is overigens wel iets geks aan de hand. De één schaart ze onder koolhydraatarm terwijl de ander zegt dat ze toch echt koolhydraatbeperkt zijn. En weet je wat… Ze hebben allebei gelijk. Rauw bevatten ze 6 gr khd per 100 gram en gekookt nog maar 4,8.

Salade van Hollandse nieuwe haring met rode biet, appel, bosui en dilledressing

Een klassieke combinatie voor een salade: haring met rode biet, friszure appel en (bos)ui. Met een dressing van (plantaardige) yoghurt of kwark en verse dille.
5 van 1 stem
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Gang Salades
Keuken Europees, Nederlands
Porties 2
Calorieën 643 kcal

Benodigdheden

  • kom, mes, lepeltje

Ingrediënten
  

  • 3 Hollandse nieuwe haring
  • 1 rode biet gekookt, ongeveer 100 gram
  • 1 appel liefst zoetzuur, khb
  • of ½ komkommer met schil, kha
  • 2 bosui
  • ½ rode paprika
  • 2 el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 handje dille (vers)
  • of 2 tl dille (gedroogd)

Strikt paleo, AIP en 'vrij van' nachtschade

  • variant GEEN paprika

Bereiding
 

  • Maak eerst de dressing. Meng hiervoor de yoghurt met de olijfolie en de dille.
  • Was de appel, de bosui en de paprika en snij in stukjes. Snij de biet in stukjes. Meng alles samen met de dressing.
  • Snij de haring in stukjes en voeg toe, even mengen.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 643kcal | Koolhydraten: 6gr | Eiwitten: 69gr | Vetten: 35gr | Verzadigd vet: 8g | MO vet: 8g | EO vet: 15g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 1565IU | Vitamine B1: 0.4mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 51µg | Vitamine C: 48mg | Vitamine D: 16µg | Vitamine E: 5mg | Natrium: 377mg | Magnesium: 149mg | Kalium: 1597mg | Calcium: 262mg | Koper: 0.5mg | Foliumzuur: 115µg | IJzer: 5mg | Fosfor: 937mg | Selenium: 137µg | Zink: 4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven