Haring op komkommer toastjes
Gezonde en makkelijke snack van haring, radijs en kiemgroente op een plakje komkommer. Zo gemaakt en het staat nog ontzettend vrolijk ook!
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en paleo. Voor AIP en ‘vrij van’ ei kun je de mayonaise vervangen door wat gepureerde avocado. Mis je het zuurtje? Dan kun je wat citroen/limoensap toevoegen of een lekkere azijn die je kunt verdragen.

Haring op komkommer toastjes
Makkelijk te maken en super gezond! Knapperige Omega 3 gebakjes. Een plakje komkommer als toastje, wat dunne schijfjes radijs, een stukje haring, een druppeltje mayonaise en wat kiemgroente.
Benodigdheden
- mes, lepeltje
Ingrediënten
- 1 Hollandse nieuwe haring
- 6 plakjes komkommer
- 4 radijsjes
- 3 tl mayonaise
- handje kiemgroente
Voor AIP en 'zonder ei'
- ½ avocado gepureerd
- citroen, sap van GEEN mayonaise
Bereiding
- Was de komkommer en snij 6 plakjes. Niet te dun, het moet als toastje kunnen dienen.
- Was de radijs, snij de kontjes eraf en snij in dunne schijfjes. Twee à drie schijfjes per toastje.
- Haal de staarten van de haring en voel bij beide helften even na of er geen grote graten in zitten. Snij iedere helft in 3 stukken.
- Beleg de komkommer met de radijs en de haring. Doe op ieder toastje een half theelepltje mayonaise en verdeel daar wat kiemgroenten op.
Voedingswaarde
Calorieën: 47kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?
Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!