| | | |

Haring saladesnack met avocado mayonaise in Romaine sla

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een heerlijke snack voor een borrel of BBQ. Maar natuurlijk kun je er ook gewoon zelf mee lunchen. Je maakt een simpele salade van haring, avocado, komkommer en tomaat. Deze salade serveer je in de blaadjes van een kropje baby Romaine sla. Dat zijn stevige en smaakvolle slabladen. Alle ingrediënten snij in ongeveer gelijke blokjes, dat geeft een fijn mondgevoel. Daarbij maak je een saus van mayonaise, avocado en chilivlokken.

Kijk hier voor meer recepten met Hollandse nieuwe haring.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, koolhydraatarm, paleo en AIP.

In een paleo dieet wordt soms met mate tomaat en rode peper gegeten. Voor strikt paleo en vrij van nachtschade kun je de tomaat en chilivlokken weglaten. Voor vrij van zaden kun je de zwarte peper weglaten.

Haring saladesnack met avocado mayonaise in Romaine sla

Marjolein
Gezonde en makkelijk snack. Een bordje om blij van te worden! Vol Romaine bladeren met haring, komkommer, tomaat en avocado. En een heerlijk pittige avocado mayonaise met chilivlokken.
5 van 1 stem
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Kerst, Lente en zomer, Pasen
Gang Hartige snacks, Salades
Keuken Europees
Porties 12 blaadjes
Calorieën 122 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 kropjes baby Romaine sla
  • 2 Hollandse nieuwe haringen
  • ¼ komkommer
  • 1 grote tomaat
  • 2 avocado’s
  • 3 el mayonaise
  • el chilivlokken
  • 2 snufjes (Keltisch zee)zout
  • 1 snufje zwarte peper vers gemalen

Strikt paleo en vrij van nachtschade

  • variant GEEN tomaat en chilivlokken

Voor vrij van zaden

  • variant GEEN zwarte peper

Bereiding
 

  • Meng de mayonaise en de kruiden met 1 avocado in de keukenmachine of met de staafmixer.
  • Haal 12 grote blaadjes van de kroppen Romaine. Je gebruikt niet alle blaadjes, de binnenste zijn te klein. Was de blaadjes en dep droog.
  • Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
  • Was de tomaat, verwijder de zaadjes en het sap en snij in stukjes.
  • Snij de tweede avocado in stukjes.
  • Verwijder de staarten van de haring. Haal eventuele grote graten van de filets. Snij in stukjes.
  • Meng de komkommer, tomaat, avocado en haring. Verdeel over de blaadjes. Serveer met de mayonaise.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 122kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 8gr | Vetten: 9gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 2g | EO vet: 5g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 145IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 6µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 2µg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 108mg | Magnesium: 24mg | Kalium: 311mg | Calcium: 30mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 32µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 118mg | Selenium: 15µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven