Haring met avocado mayonaise in Romaine sla

Een heerlijke snack voor een borrel of BBQ. Maar natuurlijk kun je er ook gewoon zelf mee lunchen.

Je maakt een simpele salade van haring, avocado, komkommer en tomaat. Deze salade serveer je in de blaadjes van een kopje baby Romaine. Allemaal in ongeveer gelijke blokjes. Daarbij maak je een saus van mayonaise, avocado en chilivlokken.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en paleo.

In een paleo dieet wordt soms met mate tomaat en rode peper gegeten. Voor strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade de tomaat en chilivlokken weglaten. Voor ‘vrij van’ zaden de zwarte peper weglaten.

Haring met avocado mayonaise in Romaine sla

Marjolein
Gezonde en makkelijk snack. Een bordje om blij van te worden! Vol Romaine bladeren met haring, komkommer, tomaat en avocado. En een heerlijk pittige avocado mayonaise met chilivlokken.
5 van 1 stem
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel, Zuivel, wel roomboter
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Kerst
Gang Hartige snacks, Salades
Keuken Europees
Porties 12 blaadjes
Calorieën 116 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 kropjes baby Romaine sla
  • 2 Hollandse nieuwe haring
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 2 avocado’s
  • 3 el mayonaise
  • 1,5 el chilivlokken
  • snufje zout rode Himalaya of Keltische zee
  • snufje zwarte peper korrels

Strikt paleo en 'vrij van' nachtschade

  • variant GEEN tomaat en chilivlokken

Voor 'vrij van' zaden

  • variant GEEN zwarte peper

Bereiding
 

  • Meng de mayonaise en de kruiden met 1 avocado in de keukenmachine of met de staafmixer.
  • Haal 12 grote blaadjes van de kroppen Romaine. Je gebruikt niet alle blaadjes, de binnenste zijn te klein. Was de blaadjes en dep droog.
  • Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
  • Was de tomaat, verwijder de zaadjes en het sap en snij in stukjes.
  • Snij de tweede avocado in stukjes.
  • Verwijder de staarten van de haring. Haal eventuele grote graten van de filets. Snij in stukjes.
  • Meng de komkommer, tomaat, avocado en haring. Verdeel over de blaadjes. Serveer met de mayonaise.

Voedingswaarde

Calorieën: 116kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept