Hangop met zoete pompoenpuree en koolhydraatarme granola
Hangop is heerlijk dikke yoghurt die geweldig combineert met het zoete en zachte van pompoenpuree. Met een kleine crunch van koolhydraatarme granola van pompoen met lijnzaad en pure chocola. In een kommetje is het een heerlijk ontbijtje voor de herfst. Maar als je het in een mooi glaasje doet ontpopt het zich als een chique nagerechtje voor je kerstdiner. De zoetigheid komt van pumpkin spice met bruine erythritol zoetstof.
Hangop
Dit recept gaat er vanuit dat je al hangop hebt. Kijk hier hoe je heel makkelijk zelf hangop kunt maken. Dat heeft wel een nachtje in de koelkast nodig!
Is hangop koolhydraatarm?
Nee, eigen
lijk niet echt. Als je koolhydraatarm eet wordt meestal aangeraden maximaal 100 gram zuivel te eten per dag. Yoghurt bevat namelijk best wat koolhydraten. Voor hangop gebruik je 2x zoveel yoghurt omdat je al het vocht eruit haalt. Een portie bevat 50 gram hangop en dan zit je dus al aan die 100 gram. Je kun het simpelweg vervangen door Griekse yoghurt. Net wat minder speciaal maar wel ook erg lekker!
Granola
Dit recept gaat er ook vanuit dat je al granola hebt gemaakt. Kijk hier voor het recept van de pompoen granola met pure chocola.
Koolhydraatarme pure chocola
Neem zo puur mogelijke chocola met zo weinig mogelijk suiker. Bijvoorbeeld de dark chocolate van Funk Fat Choc. Deze is zuivelvrij en ketogeen. Zelfs de witte chocola! Met MCT olie en gezoet met erythritol. Bestel met 10% korting met code Eetlekkeranders10.

Hangop met zoete pompoenpuree en pompoen granola
Benodigdheden
- glaasje
- staatmixer of vork
- stoom- of kookpannetje
Ingrediënten
- 75 gr pompoen
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- ½ tl Bourbon vanille poeder
- 50 gr hangop
- of Griekse yoghurt
- 3 el pompoen granola
Optioneel
- of ½ el Ery Bronze (bruine erythritol)
Bereiding
- Maak de pompoen schoon, snij in blokje. Kook of stoom voor 12 minuten. Laat daarna afkoelen en uitlekken.
- Pureer de pompoen. Meng met de specerijen en eventueel de suiker of de erythritol. Je kruidt de puree wat steviger dan normaal omdat je het daarna eet met de hangop.
- Verkruimel de granola in brokjes op de bodem van je glaasje. Schep de hangop erop en daarna de pompoenpuree. Top af met een klein beetje granola.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!