| | | | |

Groene olijventapenade met zongedroogde tomaat

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Tapenade is voor mij iets dat echt bij een zomerse borrel of BBQ hoort. Lekker met wat zelfgebakken (glutenvrije of koolhydraatarme) crackers of brood, of gewoon los bij je vlees of vis. Persoonlijk doe ik er altijd iets knapperigs bij, zoals noten en zaden. In dit geval zonnebloempitten.

Deze tapenade heeft iets zoets door de zongedroogde tomaten. Wil je wat meer pit en umami? Kijk dan ook eens naar de tapenade van kalamata olijven. Kalamata olijven zijn donkere olijven die langer aan de boom hangen en ze hebben daardoor een diepere smaak. Ik combineer ze met ansjovis en artisjok hartjes. Kijk hier voor meer BBQ en borrel dips met kruiden en groente.

Dieet en ‘vrij van’

Deze tapenade is koolhydraatbeperkt, paleo en vegan. Koolhydraatbeperkt door de zongedroogde tomaat en zonnebloempitten. Voor een strikt koolhydraatarme (kha) tapenade kun je ook kijken naar de kalamata tapenade. Deze bevat pompoenpitten in plaats van zonnebloempitteen en deze zijn wel kha..

Groene olijventapenade met tomaat, tomaat en olijven op snijbord op de achtergrond, ingezoomd

Groene olijventapenade met zongedroogde tomaat

Marjolein
Heerlijke tapenada bij een zomerse borrel of BBQ. Groene olijven met een zoetje van zongedroogde tomaatjes en zonneblopempitten. Met wat extra vierge olijfolie en citroensap.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Borrelen, Kerst, Oud&Nieuw
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees, Italiaans
Porties 4 personen
Calorieën 158 kcal

Ingrediënten
  

Optioneel

  • 1 teentje knoflook

Bereiding
 

  • Ontpit de olijven. Pers de knoflook.
  • Maal als eerste de zonnebloempitten fijn.
  • Voeg daarna alle andere ingrediënten toe. Hou iets van het citroensap achter zodat je de dikte goed kunt bepalen. Dunner maken is dan makkelijk, dikker maken is lastiger.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 158kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven