| | |

Gratin van rode biet, wortel, blauwe kaas en walnoten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een klassieke combinatie: rode biet, blauwe kaas en walnoten. Dit keer niet in een salade maar in een gratin. Je marineert de bietjes samen met de wortel in olijfolie en ahornsiroop (voor koolhydraatbeperkt neem je een suikervrije variant). Met salie, oregano, rozemarijn, paprikapoeder en uienpoeder schuif je dit de oven. Optioneel met wat pit door chilivlokken. De laatste minuten voeg je de blauwe kaas en walnoten toe.

Roquefort

Deze gratin is niet zuivelvrij. Maar als je zoals ik Roquefort gebruikt wel zeer laag in lactose tot lactosevrij en koemelkvrij. En daardoor ook zonder A1 caseïne. Overigens zal dat lang niet voor iedereen met een intolerantie of allergie een oplossing zijn. Echt lekkere vegan blauwe kaas die mooi smelt heb ik helaas nog niet gevonden.

Hoef je geen rekening te houden met het soort zuivel? Dan kun je iedere blauwe kaas gebruiken die lekker vindt.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatbeperkt. Koemelkvrij met Roquefort. Lactosegehalte met Roquefort zeer laag, niet altijd gegarandeerd vrij.

Gratin van rode biet, wortel, blauwe kaas en walnoten

Marjolein
Gegrilde rode biet en wortel, gemarineerd in olijfolie en ahornsiroop. Met gesmolten kaas en walnoot in de oven. Suikervrije variant mogelijk.
5 van 2 stemmen
Vooraf 10 minuten
Oven 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Ovenschotel
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega, Lunch
Keuken Europees
Porties 2 tot 4 porties
Calorieën 356 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden
  • ovenschaal
  • kom

Ingrediënten
  

  • 150 gr blauwschimmelkaas ik had Roquefort
  • 2 handjes walnoten

Bereiding
 

  • Knip de salie en oregano in kleine stukjes. Knip de rozemarijn nog iets fijner. Meng de kruiden met de olijfolie en de maple syrup.
  • Was en snij de biet en wortel. Meng door de marinade. Laat even staan.
  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Schep de groente nog een keer om in de marinade. Verdeel daarna over de ovenschaal. De resterende marinade gebruik je niet.
  • Zet 25 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven. Brokkel de kaas erover en dan de walnoten.
  • Zet nog een minuut of 8 in de oven.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 356kcal | Koolhydraten: 12gr | Eiwitten: 18gr | Vetten: 25gr | Verzadigd vet: 15g | MO vet: 2g | EO vet: 7g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 9707IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine B12: 0.5µg | Vitamine C: 8mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 1459mg | Magnesium: 61mg | Kalium: 541mg | Calcium: 582mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 138µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 353mg | Selenium: 12µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven