Koolhydraatarme gratin van rode biet, wortel, blauwe kaas en walnoten
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Een klassieke koolhydraatarme combinatie: rode biet, blauwe kaas en walnoten. Dit keer niet in een salade maar in een gratin. Je marineert de bietjes samen met de wortel in olijfolie en ahornsiroop (voor koolhydraatbeperkt neem je een suikervrije variant). Met salie, oregano, rozemarijn, paprikapoeder en uienpoeder schuif je dit de oven. Optioneel met wat pit door chilivlokken. De laatste minuten voeg je de blauwe kaas en walnoten toe.

Roquefort
Ik ben een enorme fan van Roquefort maar je kunt iedere blauwe kaas gebruiken die lekker vindt.

Gratin van rode biet, wortel, blauwe kaas en walnoten
Gegrilde rode biet en wortel, gemarineerd in olijfolie en ahornsiroop. Met gesmolten kaas en walnoot in de oven. Suikervrije variant mogelijk.
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- ovenschaal
- kom
Ingrediënten
- 2 rode bieten vers, niet gekookt
- 5 bospenen
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el maple syrup zoetstof
- 4 blaadjes salie (vers)
- 2 takjes oregano (vers)
- ½ takje rozemarijn (vers)
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 150 gr blauwschimmelkaas ik had Roquefort
- 2 handjes walnoten
Bereiding
- Knip de salie en oregano in kleine stukjes. Knip de rozemarijn nog iets fijner. Meng de kruiden met de olijfolie en de maple syrup.
- Was en snij de biet en wortel. Meng door de marinade. Laat even staan.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Schep de groente nog een keer om in de marinade. Verdeel daarna over de ovenschaal. De resterende marinade gebruik je niet.
- Zet 25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven. Brokkel de kaas erover en dan de walnoten.
- Zet nog een minuut of 8 in de oven.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 356kcal | Koolhydraten: 12gr | Eiwitten: 18gr | Vetten: 25gr | Verzadigd vet: 15g | MO vet: 2g | EO vet: 7g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 9707IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine B12: 0.5µg | Vitamine C: 8mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 1459mg | Magnesium: 61mg | Kalium: 541mg | Calcium: 582mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 138µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 353mg | Selenium: 12µg | Zink: 2mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!