|

14x glutenvrije en vegetarische recepten voor Kerst

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Wil je een mooi kerstdiner serveren maar moet je rekening houden met gasten die glutenvrij of vegetarisch eten? Dan heb ik wat inspiratie voor je!

De eerste zeven van deze recepten zijn helemaal vegan te maken. De andere zeven bevatten kaas of ei.

Glutenvrije vegan recepten voor kerst
1. Gegrilde bloemkool met tahin bietensaus en ingelegde ui
Gegrilde bloemkool met tahin en rode biet. Afgetopt met zoetzure ui in balsamico en geroosterde noten.
2. Gegrilde spitskool met bloemkoolhummus
Heerlijke spitskool met wat olijfolie, zout en chilivlokken uit de oven. Geserveerd op bloemkoolhummus met gepofte knoflook, tahin en rode peper.
3. Portobello met aubergine en gekonfijte citroen
Een heerlijk bijgerechtje uit de oven. Een portobello die je vult met gebakken aubergine. Op smaak gebracht met knoflook, oregano, gekonfijte citroen en rode peper.
4. Gegrilde hele watermeloen met Middenoosterse kruiden en maple sojadressing
Heerlijk zoete en sappige meloen uit de oven. Een variant op meloen steaks van de BBQ. Nu eens niet als zomergerechtje maar als klapstuk voor een luxe diner.
5. Gegrilde radijs met bieten bloemkool ‘hummus’
Radijsjes uit de oven op een 'hummus' van bieten en bloemkool. Zonder kikkererwten, dus koolhydraatarm en paleo.
6. Gebakken spinazie met zuivelvrije knoflook roomsaus
Spinazie a la crème, maar dan helemaal zuivelvrij. De room wordt verrijkt met zachte gepofte knoflook, paprikapoeder en oregano.
7. Bietjes met ui en gember crumble
Aziatisch gemarineerde rode bietjes uit de oven met een crumble van ui, gember, sesamzaad en amandelmeel.
Glutenvrije vegetarische recepten voor kerst
8. Pompoen met peer, vijg en blauwe kaas uit de oven
Heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor een luxe (kerst)diner. Maar zo makkelijk te maken dat je er ook gewoon thuis mee zou kunnen lunchen.
9. Pompoen met geitenkaas, gepofte knoflook en kastanjes uit de oven
Heerlijk herfst of winterrecept als lunch of vegetarisch hoofdgerecht. De basis is glutenvrij. Kan met kastanjes maar als je koolhydraatarm eet ook met walnoten of pecannoten. Kan verder met rauwe honing of met Steviala Sweet Bee.
10. Gevulde kastanje champignons met blauwe kaas en granaatappelpitjes
Makkelijk te maken voorgerechtje. De oven doet eigenlijk al het werk. En toch staat het super chique en gezellig. Perfect voor een diner met meerdere gangen, zoals met Kerst.
11. Koolraap tagliatelle met champignons en artisjok in roomsaus
Heerlijk koolhydraatarme en paleo 'pasta' met champignons in roomsaus. Ook in een zuivelvrije en AIP roomsaus.
12. Vijg met blauwe kaas en walnoten uit de oven
Een warme vijg met gesmolten blauwe kaas en walnoten: een hartig en zoet voorgerechtje uit de oven. Zo mooi en lekker, het lijkt wel een gebakje. En zo simpel te maken!
13. Gebakken Chinese kool met Hollandaise saus
Een verrassende combinatie. De kool bak je in roomboter. De buitenkant karameliseert, een deel wordt zacht en een deel blijft lekker knapperig. Heerlijk met die romige smaak van een verse, zelfgemaakte Hollandaise saus.
14. Pompoen met camembert, knoflook, ahornsiroop en chilivlokken uit de oven
Heerlijk herfst of winterrecept als lunch of vegetarisch hoofdgerecht. De basis is glutenvrij, het brood dat je erbij serveert kan glutenvrij of koolhydraatarm zijn. Kan met ahornsiroop of vloeibare zoetstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *