| | |

Makkelijk en chique koolhydraatarm voorafje: gevulde kastanje champignons met Roquefort

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Ontzettend lekker en makkelijk voorgerechtje van kastanje champignons gevuld met blauwe kaas uit de oven. Klassiek met honing en tijm, maar dan wel met een koolhydraatarme twist door zoetsstof met honingsmaak te gebruiken. Als je wilt kun je er nog een kleine twist aan toevoegen met wat granaatappelpitjes (khb) of walnoten (kha). Perfect voor een diner met meerdere gangen, zoals met Kerst.

Kastanje champignons

Neem zo groot mogelijk champignons. Ze verliezen nog wat vocht en krimpen aanzienlijk. Ik had zelf 8 grote van een pak van 400 gram waar er in totaal 9 in zaten.

Roquefort bevat weinig tot geen lactose

Echte Roquefort is lactosevrij te koop. En lactose is suiker, dus het bevat ook weing koolhydraten. Dit komt doordat schapenmelk al iets minder lactose bevat, maar vooral door de manier waarop het gemaakt wordt. Hoeveel lactose er nog in zit verschilt wel per productieproces. Hoe traditioneler, des te groter de kans dat er weinig tot geen lactose in zit.

Honing zoetstof

Honing is gezonder dan gewone suiker omdat het ook enzymen bevat, maar het is nog steeds suiker. Daarom gebruik ik hier een alternatief: zoetstof met honingsmaak.

Gevulde kastanje champignons met blauwe kaas en granaatappelpitjes

Marjolein
Makkelijk te maken voorgerechtje. De oven doet eigenlijk al het werk. En toch staat het super chique en gezellig. Perfect voor een diner met meerdere gangen, zoals met Kerst.
5 van 2 stemmen
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Borrelen, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen
Gang Hartige snacks, Voorgerecht
Keuken Europees
Porties 4 personen
Calorieën 152 kcal

Benodigdheden

  • oven op 180 graden
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

Topping

  • 2 el granaatappelpitjes khb
  • 1 handje walnoten kha

Bereiding
 

  • Ontdooi de granaatappelpitjes. Dep ze droog met keukenpapier.
  • Warm de oven voor op 180 graden
  • Haal de steeltje uit de champignons. Die gebruik je niet meer. Leg de hoedjes omgekeerd op je werkblad.
  • Vul de binnenkant met de kaas. Zorg dat de hoedjes niet scheuren. Verdeel de tijm en de pitjes over de kaas.
  • Zet een half uur in de oven. Check na 20 en 25 minuten.
  • Haal uit de oven, leg op de borden. Maak af met de honing

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Zie tekst boven het recept voor uitleg over het gebruik van blauwe kaas als je geen koemelk, lactose of A1 caseïne eet.

Voedingswaarde

Calorieën: 152kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 9gr | Vetten: 12gr | Verzadigd vet: 7g | MO vet: 1g | EO vet: 3g | Vezels: 0.4gr | Vitamine A: 440IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.4mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 2mg | Vitamine D: 0.04µg | Vitamine E: 0.01mg | Natrium: 681mg | Magnesium: 17mg | Kalium: 221mg | Calcium: 260mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 29µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 196mg | Selenium: 16µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven