| | | |

Gevulde gegrilde aubergine met kastanje champignons, blauwe kaas en walnoten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Twee van mijn favorieten bij elkaar: aubergine en blauwe kaas. Met een fluweelzachte structuur en waanzinnige smaken. Met kastanje champignons, een beetje ui, knoflook en afgetopt met walnoten.

Gevulde gegrilde aubergine met kastanje champignons, blauwe kaas en walnoten

Marjolein
Voor dit recept pof je de aubergine eerst in de schil lekker zacht. De champignons, ui en knoflook bak je samen in de pan. Daarna vul je de aubergine en je topt af met blauwe kaas en walnoten.
5 van 2 stemmen
Bereiding 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Nachtschade, Peulvruchten, Schaal- en schelpdieren, Vis, Vlees, Zaden
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks, Kerst
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega, Lunch
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 327 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de aubergines met je handen in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Leg in de ovenschaal of skillet en zet een half uur in de oven.
  • Snipper de ui heel fijn. Warm de pan op bak de uien op niet al te hoog vuur in 1 eetpel olie glazig.
  • Pers de knoflook en voeg toe, samen met peper en zout.
  • Snij de champignons in kleine stukjes en bak mee. Op wat hoger vuur met nog een extra eetlepel olie.
  • Als de aubergines klaar zijn maak je een snee in de lengte. Blijf ongeveer een cm vandaan bij de steel en het kontje. Maak de snee ook niet te diep, hou minimaal een halve centimeter vlees aan de onderkant heel.
  • Schep wat vlees uit de aubergines en voeg toe aan de champignons.
  • Vul de aubergines met hethampignonmengsel.
  • Top af met de blauwe kaas en de walnoten. Doe er nog een snuf zout over.
  • Zet nog minimaal 5 minuten in de oven. Liefst met bovenwarmte zodat de kaas lekker smelt.
  • Eventueel op het bord wat honing of zoetstof over de aubergine laten druppelen.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 17gr | Eiwitten: 17gr | Vetten: 18gr | Verzadigd vet: 10g | MO vet: 1g | EO vet: 5g | Vezels: 14gr | Vitamine A: 634IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine C: 10mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 1692mg | Magnesium: 86mg | Kalium: 1336mg | Calcium: 388mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 138µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 369mg | Selenium: 22µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven