| | | | |

Gestoomde rabarber

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Rabarber stomen is, net als koken, een manier om rabarber te bereiden. Maar waar je bij koken een moes krijgt, kun je met stomen nog iets van de kleur en vorm behouden. Vijf minuten voor beetgaar en iets langer voor zacht. Blijf er wel even bij, want stoom je net als bij koken voor de volle 10 minuten dan wordt het alsnog erg lastig om de vorm te behouden.

Gestoomde rabarber

Marjolein
Rabarber stomen is een bereidingswijze waarbij de vorm en kleur van de rabarber beter behouden blijven dan bij koken. Blijf er wel even bij voor de timing. Steeds even prikken voor de juiste stevigheid (of zachtheid). Afhankelijk van het gerecht dat je ermee gaat maken.
5 van 1 stem
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Lente en zomer
Gang Bijgerechten
Keuken Europees
Porties 1 portie
Calorieën 56 kcal

Benodigdheden

  • stoompan

Ingrediënten
  

  • 259 gr rabarber

Bereiding
 

  • Vul de stoompan met een laag je water en breng met de deksel erop aan de kook.
  • Was en snij de rabarber in stukken. Doe in het mandje van de stoompan en zet in de pan met de deksel erop.
  • Blijf erbij, prik af en toe even. Met 4 à 5 minuten is het al beetgaar. Met iedere minuut langer wordt het al wat zachter. Met 10 minuten is het al net zo zacht als bij koken en is vormbehoud echt al wat lastiger.
  • Haal het mandje van de pan en laat afkoelen.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

 

Voedingswaarde

Calorieën: 56kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept