Gestoomde rabarber
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Rabarber stomen is, net als koken, een manier om rabarber te bereiden. Maar waar je bij koken een moes krijgt, kun je met stomen nog iets van de kleur en vorm behouden. Vijf minuten voor beetgaar en iets langer voor zacht. Blijf er wel even bij, want stoom je net als bij koken voor de volle 10 minuten dan wordt het alsnog erg lastig om de vorm te behouden.
Andere recepten met rabarber
Ik heb mijn recepten met rabarber verzameld in deze rabarber special. Daar vind je onder meer onderstaande recepten:

Gestoomde rabarber
Rabarber stomen is een bereidingswijze waarbij de vorm en kleur van de rabarber beter behouden blijven dan bij koken. Blijf er wel even bij voor de timing. Steeds even prikken voor de juiste stevigheid (of zachtheid). Afhankelijk van het gerecht dat je ermee gaat maken.
Benodigdheden
- stoompan
Ingrediënten
- 259 gr rabarber
Bereiding
- Vul de stoompan met een laag je water en breng met de deksel erop aan de kook.
- Was en snij de rabarber in stukken. Doe in het mandje van de stoompan en zet in de pan met de deksel erop.
- Blijf erbij, prik af en toe even. Met 4 à 5 minuten is het al beetgaar. Met iedere minuut langer wordt het al wat zachter. Met 10 minuten is het al net zo zacht als bij koken en is vormbehoud echt al wat lastiger.
- Haal het mandje van de pan en laat afkoelen.
- Schap voorzichtig uit het mandje met een platte spatel.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Ga voorzichtig te werk, want zachte rabarber kan alsnog snel uit elkaar vallen.
Voedingswaarde
Calorieën: 56kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!