| | |

Thais geïnspireerde curry van gestoofde prei met garnalen in kokosmelk

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Thais geïnspireerd éénpansgerechtje met prei en garnalen. Gestoofd in een saus van kokosmelk met kurkuma, komijn, chiliflakes, kardemom en zwarte peper.

Dieet en ‘vrij van

Koolhydraatarm. De basis is ook heel geschikt voor AIP. Maar let op: je moet wel VEEL weglaten! Toch heb ik het wel onder AIP gezet omdat het je net weer wat inspiratie kan geven.

Door de chilivlokken niet strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade. Veel mensen die in de basis een paleo dieet volgen soms met mate (zongerijpte) peper, daarom heb ik het toch de tag paleo meegegeven. Voor strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade kun je het weglaten, hier is het redelijk te vervangen door zwarte peper.

Voor ‘vrij van’ zaden moet je helaas heel wat specerijen weglaten: zwarte peper, kardemom en komijn. Je kunt wat gember toevoegen en eventueel een mespuntje kaneel. Ook groene kruiden als verse koriander en sereh (of citroengras in poedervorm) kun je gerbuiken.

Thais geïnspireerde curry van gestoofde prei met garnalen in kokosmelk

Marjolein
Thais geïnspireerd éénpansgerechtje met prei en garnalen. Gestoofd in een saus van kokosmelk met kurkuma, komijn, chiliflakes, kardemom en zwarte peper.
4.67 van 3 stemmen
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Herfst en winter, Stoofpot
Gang Hoofd: vis & garnalen, Lunch
Keuken Aziatisch, Thais
Porties 1 persoon
Calorieën 543 kcal

Benodigdheden

  • kleine pan met dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 1 prei
  • 100 gr garnalen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad heel
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl kardemom
  • ¼ tl zwarte peper korrels
  • kokosolie om in te bakken

Strikt paleo/AIP en 'vrij van' nachtschade

  • zwarte peper korrels geen chilivlokken

Voor AIP en 'vrij van' zaden

  • variant geen zwarte peper, komijn en kardemom

Bereiding
 

  • Snij de prei overlangs. Verwijder de hardste stukken van het groen en het kontje. Was het zand goed tussen de bladeren uit. Snij in stukken van een centimeter of 4 à 5.
  • Warm de pan op en doe de olie erin. Bak de prei aan de snijkant in een minuutje bruin. Draai ze daarna om en zet het vuur lager.
  • Schep/schenk de kokosmelk erbij. Voeg de specerijen toe. Laat in totaal 15 minuten pruttelen. Niet op hoog vuur koken, gewoon een beetje stoven. Je hoeft niet echt te roeren, gewoon af en toe even met de pan schudden.
  • Voeg de garnalen toe. Bij bevroren rauwe garnalen gedurende de laatste 5 minuten. Bij rauwe garnalen 2 tot 3. Bij roze garnalen uit de koeling een klein minuutje.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Serveren met gekookte witte rijst of een eenvoudige fried rice. Omdat ik koolhydraatarm eet eet ik dit zelf vaak zonder extra’s of eventueel met wat bloemkoolrijst of extra groente, zoals gebakken aubergine of pompoen .

Voedingswaarde

Calorieën: 543kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

4.67 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven