Thais geïnspireerde curry van gestoofde prei met garnalen in kokosmelk
Thais geïnspireerd éénpansgerechtje met prei en garnalen. Gestoofd in een saus van kokosmelk met kurkuma, komijn, chiliflakes, kardemom en zwarte peper.
Dieet en ‘vrij van
Koolhydraatarm. De basis is ook heel geschikt voor AIP. Maar let op: je moet wel VEEL weglaten! Toch heb ik het wel onder AIP gezet omdat het je net weer wat inspiratie kan geven.
Door de chilivlokken niet strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade. Veel mensen die in de basis een paleo dieet volgen soms met mate (zongerijpte) peper, daarom heb ik het toch de tag paleo meegegeven. Voor strikt paleo en ‘vrij van’ nachtschade kun je het weglaten, hier is het redelijk te vervangen door zwarte peper.
Voor ‘vrij van’ zaden moet je helaas heel wat specerijen weglaten: zwarte peper, kardemom en komijn. Je kunt wat gember toevoegen en eventueel een mespuntje kaneel. Ook groene kruiden als verse koriander en sereh (of citroengras in poedervorm) kun je gerbuiken.

Thais geïnspireerde curry van gestoofde prei met garnalen in kokosmelk
Benodigdheden
- kleine pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 1 prei
- 100 gr garnalen
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnzaad heel
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl kardemom
- ¼ tl zwarte peper korrels
- kokosolie om in te bakken
Strikt paleo/AIP en 'vrij van' nachtschade
- zwarte peper korrels geen chilivlokken
Voor AIP en 'vrij van' zaden
- variant geen zwarte peper, komijn en kardemom
Bereiding
- Snij de prei overlangs. Verwijder de hardste stukken van het groen en het kontje. Was het zand goed tussen de bladeren uit. Snij in stukken van een centimeter of 4 à 5.
- Warm de pan op en doe de olie erin. Bak de prei aan de snijkant in een minuutje bruin. Draai ze daarna om en zet het vuur lager.
- Schep/schenk de kokosmelk erbij. Voeg de specerijen toe. Laat in totaal 15 minuten pruttelen. Niet op hoog vuur koken, gewoon een beetje stoven. Je hoeft niet echt te roeren, gewoon af en toe even met de pan schudden.
- Voeg de garnalen toe. Bij bevroren rauwe garnalen gedurende de laatste 5 minuten. Bij rauwe garnalen 2 tot 3. Bij roze garnalen uit de koeling een klein minuutje.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt? Of heb je vragen? Laat een reactie achte!
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!