| |

Koolhydraatarme soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook: wauw!!! Door de paprika te roosteren krijg je een volle smaak. De gepofte knoflook is subtiel en diep van smaak, minder scherpe dan rauwe knoflook. Met een klein beetje salie echt een perfecte smaakcombinatie. En helemaal koolhydraatarm!

Door de zachte knoflook en paprika te pureren krijg je het idee van een gebonden, romige soep maar dan zonder bindmiddelen of room.

Geen bouillonblokje

De soep is het lekkerst met zelfgetrokken kippen bottenbouillon, maar je kunt ook prima met een goede bouillonpoeder werken.

Gebruik niet de standaard supermarktblokjes. Deze bevatten allerlei kunstmatige toevoegingen. Ze bevatten zelfs nauwelijks vlees! Dat ‘vleessmaakje’? Dat is nep, dat komt van bewerkte gist en niet van vlees zoals te zien is in dit filmpje van de Keuringsdienst van Waarde (YouTube).

Geroosterde paprika knoflooksoep

Marjolein
Een heerlijke smaakvolle soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook met een klein beetje salie.
5 van 2 stemmen
Vooraf 1 dag 45 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 1 dag 55 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Herfst en winter, Kerst
Gang Soepen
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 87 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden
  • ovenschaal
  • soeppan
  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 250 ml kippen(botten)bouillon
  • of 250 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 bol knoflook
  • 1 tl gedroogde salie of 3 blaadjes verse salie
  • 1/2 el extra vierge olijfolie

Bereiding
 

Roosteren en poffen

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Was de paprika en maak droog. Het steeltje laat je er gewoon aan, dat zorgt ervoor dat je straks de paprika nog beet kunt pakken.
  • Haal de buitenste velletjes van de knoflook bol, maar laat alle teentjes eraan in tact. Snij het bovenste topje van alle teentjes. Sprenkel wat olie over de snijvlakken. Pak de knoflookbol in in aluminiumfolie.
  • Leg de paprika in de ovenschaal. Leg de ingepakte bol knoflook ernaast. Zet in de oven met de timer op 45 minuten.

Soep

  • Haal na 45 minuten de schaal uit de oven en laat afkoelen. Het duurt 5 tot 10 minuutjes voordat je verder kunt zonder je handen te branden.
  • Haal de velletjes van de paprika. Verwijder de putjes. Eventueel afspoelen onder kraan. Doe in de soeppan.
  • Knijp de knoflook uit de teentjes en voeg toe aan de paprika.
  • Voeg de bouillon toe, samen met de salie, en breng aan de kook.
  • Pureer ket de staafmixer, zodat het een romige soep wordt.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Door de paprika te roosteren krijg je een volle smaak. De gepofte knoflook is subtiel en diep van smaak, minder scherpe dan rauwe knoflook.
Door de zachte knoflook en paprika te pureren krijg je het idee van een gebonden, romige soep maar dan zonder bindmiddelen of room.
De soep is het lekkerst met zelfgetrokken bottenbouillon, maar je kunt ook prima met een goede bouillonpoeder werken.
Dit recept is niet paleo. Paprika is een nachtschade.

Voedingswaarde

Calorieën: 87kcal | Koolhydraten: 8gr | Eiwitten: 10gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.2g | MO vet: 0.3g | EO vet: 0.4g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 4314IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine C: 153mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 1093mg | Magnesium: 19mg | Kalium: 266mg | Calcium: 27mg | Koper: 0.03mg | Foliumzuur: 58µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 33mg | Selenium: 0.3µg | Zink: 0.4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven