Koolhydraatarme soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook
Soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook: wauw!!! Door de paprika te roosteren krijg je een volle smaak. De gepofte knoflook is subtiel en diep van smaak, minder scherpe dan rauwe knoflook. Met een klein beetje salie echt een perfecte smaakcombinatie. En helemaal koolhydraatarm!
Door de zachte knoflook en paprika te pureren krijg je het idee van een gebonden, romige soep maar dan zonder bindmiddelen of room.
Geen bouillonblokje
De soep is het lekkerst met zelfgetrokken kippen bottenbouillon, maar je kunt ook prima met een goede bouillonpoeder werken.
Gebruik niet de standaard supermarktblokjes. Deze bevatten allerlei kunstmatige toevoegingen. Ze bevatten zelfs nauwelijks vlees! Dat ‘vleessmaakje’? Dat is nep, dat komt van bewerkte gist en niet van vlees zoals te zien is in dit filmpje van de Keuringsdienst van Waarde (YouTube).
Geroosterde paprika knoflooksoep
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- ovenschaal
- soeppan
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 250 ml kippen(botten)bouillon
- of 250 ml groentebouillon
- 1 rode paprika
- 1 bol knoflook
- 1 tl gedroogde salie of 3 blaadjes verse salie
- 1/2 el extra vierge olijfolie
Bereiding
Roosteren en poffen
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika en maak droog. Het steeltje laat je er gewoon aan, dat zorgt ervoor dat je straks de paprika nog beet kunt pakken.
- Haal de buitenste velletjes van de knoflook bol, maar laat alle teentjes eraan in tact. Snij het bovenste topje van alle teentjes. Sprenkel wat olie over de snijvlakken. Pak de knoflookbol in in aluminiumfolie.
- Leg de paprika in de ovenschaal. Leg de ingepakte bol knoflook ernaast. Zet in de oven met de timer op 45 minuten.
Soep
- Haal na 45 minuten de schaal uit de oven en laat afkoelen. Het duurt 5 tot 10 minuutjes voordat je verder kunt zonder je handen te branden.
- Haal de velletjes van de paprika. Verwijder de putjes. Eventueel afspoelen onder kraan. Doe in de soeppan.
- Knijp de knoflook uit de teentjes en voeg toe aan de paprika.
- Voeg de bouillon toe, samen met de salie, en breng aan de kook.
- Pureer ket de staafmixer, zodat het een romige soep wordt.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!