| | | | | |

Geroosterde paprika knoflooksoep

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook: wauw!!! Door de paprika te roosteren krijg je een volle smaak. De gepofte knoflook is subtiel en diep van smaak, minder scherpe dan rauwe knoflook. Met een klein beetje salie echt een perfecte smaakcombinatie.

Door de zachte knoflook en paprika te pureren krijg je het idee van een gebonden, romige soep maar dan zonder bindmiddelen of room. De soep is het lekkerst met zelfgetrokken bottenbouillon, maar je kunt ook prima met een goede bouillonpoeder werken.

Dit recept is koolhydraatarm en vegan. Niet paleo. Paprika is een nachtschade.

‘Vrij van’ vlees is afhankelijk van gekozen bouillon.

Geroosterde paprika knoflooksoep

Marjolein
Een heerlijke smaakvolle soep van geroosterde paprika en gepofte knoflook met een klein beetje salie. De bereiding is makkelijk maar vergt wel even wat tijd in de oven. En als je de bouillon zelf maakt ook op het fornuis. De handelingen die je moet verrichten zijn gelukkig juist simpel en weinig tijdrovend. Voor de onderstaande beschrijving ga ik ervan uit dat je al bouillon hebt, kijk anders hier voor het recept van bottenbouillon.
5 van 2 stemmen
Vooraf 1 dag 45 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 1 dag 55 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Herfst en winter, Kerst
Gang Soepen
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 87 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden met ovenrooster
  • soeppan
  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 250 ml runder(botten)bouillon
  • of 250 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 bol knoflook
  • 1 tl gedroogde salie of 3 blaadjes verse salie
  • 1/2 el milde olijfolie

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden. Was de paprika en maak droog. Het steeltje laat je er gewoon aan, dat zorgt ervoor dat je straks de paprika nog beet kunt pakken. Haal de buitenste velletjes van de knoflook bol, maar laat alle teentjes eraan in tact. Snij het bovenste topje van alle teentjes. Sprenkel wat olie over de snijvlakken. Pak de knoflookbol in in aluminiumfolie. Leg de paprika op het rooster in de oven (gewoon los, verder niets mee doen). Leg de ingepakte bol knoflook ernaast. Zet de timer op 45 minuten.
  • Haal na 45 minuten uit de oven en laat afkoelen. De paprika niet open en bloot, anders droogt hij te veel uit. Je kunt hem in een afgesloten bakje of pan met deksel doen. Een plastic zakje kan ook, maar dan de paprika wel eerst zodanig laten afkoelen dat het plastic niet smelt. Het duurt ongeveer een kwartier voordat je verder kunt zonder je handen te branden.
  • Haal de velletjes van de paprika, knijp de knoflook uit de teentjes en doe beide in een pannetje, samen met de salie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt de staafmixer erin zodat het een romige soep wordt.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Door de paprika te roosteren krijg je een volle smaak. De gepofte knoflook is subtiel en diep van smaak, minder scherpe dan rauwe knoflook.
Door de zachte knoflook en paprika te pureren krijg je het idee van een gebonden, romige soep maar dan zonder bindmiddelen of room.
De soep is het lekkerst met zelfgetrokken bottenbouillon, maar je kunt ook prima met een goede bouillonpoeder werken.
Dit recept is niet paleo. Paprika is een nachtschade.

Voedingswaarde

Calorieën: 87kcal | Koolhydraten: 8gr | Eiwitten: 10gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.2g | MO vet: 0.3g | EO vet: 0.4g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 4314IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine C: 153mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 1093mg | Magnesium: 19mg | Kalium: 266mg | Calcium: 27mg | Koper: 0.03mg | Foliumzuur: 58µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 33mg | Selenium: 0.3µg | Zink: 0.4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven