Geroosterde of gepofte paprika
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Wat mij betreft de allerlekkerste manier om paprika klaar te maken. Geroosterd en met een flinke scheut extra vierge olijfolie. Een zo simpel zelf te maken dat je het nooit meer kant en klaar zult kopen!
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, koolhydraatarm, paleo en vegan. Niet strikt paleo, maar veel mensen weten wel af en toe tomaat en rode paprika. Daarom heb ik dit recept toch op paleo gezet.
Geroosterde of gepofte paprika
Heerlijke geroosterde, of gepofte paprika. Lekker in sauzen, soepen en salades of als bijgerecht.
Benodigdheden
- oven op 220 graden
- rooster
- aluminiumfolie op de bodem van de oven, voor het lekken
Ingrediënten
- paprika
Bereiding
- Warm de oven voor op 220 graden.
- Was de paprika en maak droog. Het steeltje laat je er gewoon aan, dat zorgt ervoor dat je straks de paprika nog beet kunt pakken.
- Leg de paprika op het rooster in de oven (gewoon los, verder niets mee doen). Leg eventueel wat aluminiumfolie op de bodem van de oven om lekkend vocht op te vangen. Zet de timer op 45 minuten.
- Haal na 45 minuten uit de oven en laat afkoelen. Vroeger deed ik het dan in een afgesloten bakje of pan met deksel. Tegenwoordig die ik dat niet een ik merk weinig verschil.
- Het duurt ongeveer een kwartier voordat je verder kunt zonder je handen te branden. Haal de velletjes dan van de paprika en verwijder de zaadlijsten.
- Direct eten of verwerken in een saus of soep. Als je het langer wilt bewaren volledig afgedekt in olijfolie leggen en dan de koelkast in.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 31kcal | Koolhydraten: 5gr | Eiwitten: 1gr | Vetten: 0.4gr | Verzadigd vet: 0.1g | MO vet: 0.2g | EO vet: 0.01g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 3.726IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine C: 152mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 5mg | Magnesium: 14mg | Kalium: 251mg | Calcium: 8mg | Koper: 0.02mg | Foliumzuur: 55µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 31mg | Selenium: 0.1µg | Zink: 0.3mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!